Kniha o vášni – vášni pro knihy

nahledovyobrazekmmmm
A nejen pro knihy. Také pro historii, nebo budoucnost. I takový ohlas mimo jiné vzbudila kniha, která se dostala mezi bestsellery New York Times a o které se dozvíte více v dnešním článku!

Šifrování a spiknutí, přátelství a láska

Do knihkupectví pana Penumbry v San Francisku nastoupí na noční směny nový prodavač Clay Jannon, webdesignér, který přišel o předchozí místo kvůli ekonomické krizi. Zákazníků není mnoho a do obchodu se vracejí stále titíž – ale vlastně si nikdy nic nekoupí.

Místo toho si půjčují obskurní svazky ze zadních koutů obchodu a hlásí se k členství v jakémsi tajemném klubu pana Penumbry. Zdá se, že knihkupectví je jen zástěrkou něčeho většího.

Clay spoléhá na to, že mu jeho přátelé – Neel, podnikatel ze Silicon Valley, a Kat, specialistka na vizualizaci dat zaměstnaná v Googlu – pomohou zjistit, co se vlastně v jeho novém zaměstnání děje. Z chování zákazníků vypozorují zvláštní vzorec, který je poté dovede k šifrovaným zprávám. Ukazuje se, že tajemství pana Penumbry dalece přesahuje zdi knihkupectví.

 

Vitální a oslnivě inteligentní kniha. Robin Sloan napsal dobrodružný příběh pro jednadvacáté století. Román evokuje pohádkový půvab knih Haruki Murakamiho, kyberpunkovou inspiraci Neala Stephensona i raného Umberta Eca. Má v sobě jedinečnost, citlivost i živost, která je v beletristickém světě vzácná. V Česku knihu vydalo nakladatelství Host, zakoupit si ji můžete od 11. září!

 

Nonstop knihkupectví pana Penumbry 

Autor: Robin Sloan

Vydalo nakladatelství HOST

Přeložila: Petra Jelínková
Počet stran: 320
Vazba: Vázaná
ISBN:  978-80-7294-821-5

 

 Informujte se o knize a prolistujte si ukázku

Je nutno ještě dodat, že kniha Nonstop knihkupectví pana Penumbry, které se vydává ve dvacetipěti zemích světa získalo ocenění Alex Adward, dále je také finalistou Los Angeles Times Book Prize v kategorii prvotin a je oceněná jako nejlepší kniha roku u National Public Radio, Los Angeles Times a San Francisco Chronicle. Je to celkem paradox, když byla původně napsána jen jako krátká e-kniha, která se prodávala za 99 centů.

Robin Sloan

(nar. 1979) vyrůstal nedaleko Detroitu a nyní dělí svůj čas mezi San Francisco a internet. Vystudoval ekonomii v Michiganu, na škole spoluzaložil literární časopis. Mezi lety 2002 a 2012 pracoval v médiích — v Poynter, Current TV a na Twitteru. Nonstop knihkupectví pana Penumbry (2012) je jeho první román, jenž byl původně zpracován formou povídky.

(Informace o autorovi a foto: Nakladatelství Host)


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNonstop knihkupectví pana Penumbry

Sloan, Robin

Host, 2013

Napsat komentář