Knižní tipy: o filmu, literatuře a reklamě

tipypopul-nauc
V našich dnešních knižních tipech najdete nabídku populárně-naučné literatury z oborů umění, film, literární věda a reklama. Objevte s námi krásy vesmíru a posuďte jaká maličkost může způsobit úspěch produktu na trhu!


Nejen pro milovníky filmu je určena kniha Jana Lukeše Diagnózy času: Český a slovenský poválečný film z nakladatelství Slovart.

Jan Lukeš, známý filmový historik a kritik, přibližuje cestu československého filmu od úplných počátků přes novou vlnu až po začátek druhého desetiletí 21. století. Barvitě vystihuje tvorbu v rámci historických peripetií, které film stejně jako jiná umění donutily uzavírat kompromisy s ideologiemi nebo zákonitostmi, s nimiž se musí vyrovnávat.

Přečtěte si více o knize Diagnózy času: Český a slovenský poválečný film.

Prohlédněte si také další ukázky z knihy!

Natáčení závěrečné scény Sedmikrásek (1966), v níž padající lustr definitivně pohřbí snahu hrdinek dát dohromady to, co předtím zničily.

Psychodráma (Jozef Zachar, 1964): v hlavní roli „hry pacientů a lékařů“ v psychiatrické léčebně ve Šternberku u Olomouce se představil Viktor Vrabec.

————————————————————

Hledáte uceleného průvodce moderní literární teorií? Pomoci by vám mohla publikace Vladimíra Macury a Alice Jedličkové Průvodce po světové literární teorii 20. století z nakladatelství Host.

Sto tři hesel představuje vědecké koncepce, které zásadně ovlivnily myšlení o literatuře ve 20. století. Vybrána byla jak díla kanonická, ale stále diskutovaná a aktualizovaná, tak podnětné práce z posledních let, a to nejen z literární vědy, ale i lingvistiky, filozofie, mediálních studií či psychologie.

Přečtěte si více o knize Průvodce po světové literární teorii 20. století.

Přečtěte si také ukázku z knihy.

Více o této knize také na našem webu!

————————————————————

Umění existuje i ve vesmíru! Nevěříte? Přečtěte si knihu Johna D. Barrowa Vesmír plný uměnínakladatelství Jota.

Od přírodních sil, multivesmírů a složitosti evoluce po obrazy na noční obloze, krásu váz, Bachovu hudbu a umění Jacksona Pollocka, v rozšířeném vydání knihy Vesmír plný umění se vydáváme na výzkumnou cestu úžasného záběru, na níž odhalíme, jak je naše existence a kultura utvářena a ovlivňována hlubokou fyzikální a matematickou strukturou vesmíru.

Přečtěte si více o knize Vesmír plný umění.

Prohlédněte si také ukázku z knihy.

Další kniha John D. Barrowa Sto důležitých věcí, které nevíte (a ani nevíte, že je nevíte) také na našem webu!

————————————————————

Knihu Petra Kopeckého o dvou populárních amerických autorech Robinson Jeffers a John Steinbeck. Vzdálení a blízcí vydalo nakladatelství Host.

Robinson Jeffers a John Steinbeck kdysi představovali zvučná jména české překladové literatury, z nichž k dnešku doléhají jen ozvuky. Před půl stoletím se tito kalifornští autoři těšili nebývalé přízni české čtenářské i kritické obce. ato kniha představuje první ucelenou tematickou studii díla Robinsona Jefferse a Johna Steinbecka napsanou v českém jazyce.

Přečtěte si více o knize Robert Jeffers a John Steinbeck. Vzdálení a blízcí.

Prohlédněte si také ukázku z knihy.

Článek věnovaný této knize najdete na našem webu!

————————————————————

Zajímá vás, jak funguje reklama a proč mají některé produkty takový úspěch? Na tyto a další otázky vám odpoví kniha Jonaha Bergera Jak stvořit pecku na trhu z nakladatelství Jota.

Umíte o svém produktu vyslat takovou informaci, aby se šířila řetězovou reakcí? Jonah Berger vám ukáže, jak na to. Nezáleží na tom, jestli provozujete malou restauraci, řídíte velkou firmu nebo poprvé kandidujete do místního zastupitelstva. Existují univerzální tipy, které z vašeho zboží nebo myšlenky udělají žhavý módní trend.

Přečtěte si více o knize Jak stvořit pecku na trhu.

Prohlédněte si také ukázku z knihy.

————————————————————

Podělte se s námi o váš názor v diskuzi!

Knihy z dnešních Tipů najdete také v našich aukcích!

Úvodní foto: www.freedigitalphotos.net. Autor: BrandonSigma

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDiagnózy času: Český a slovenský poválečný film

Lukeš, Jan

Slovart, 2013

zobrazit info o knizePrůvodce po světové literární teorii 20. století

Host, 2013

zobrazit info o knizeVesmír plný umění

Barrow, John D.

Jota, 2013

zobrazit info o knizeRobinson Jeffers a John Steinbeck
Vzdálení i blízcí

Kopecký, Petr

Host, 2013

zobrazit info o knizeJak stvořit pecku na trhu

Berger, Jonah

Jota, 2013

Napsat komentář