Nové vydání Colette: Dívky z Antverp

ColetteVyrez
Román Arnošta Lustiga Colette je vyprávěním nejen o tajné lásce v prostředí zamořeném beznadějí, strachem a smrtí, ale i o tom, že je někdy velmi těžké rozlišit, kde končí pravda, a kde začíná lež… V naší tipovací soutěži můžete vyhrát jeden z pěti výtisků této dechberoucí knihy!

Strhující příběh o lásce silnější než smrt

Esence ženy – někdy skryté, jindy vyřčené, ale vždy více či méně přítomné téma knih Arnošta Lustiga. Ve svém pozdním díle, Židovské trilogii, nechává autor tento námět zaznít plnou silou. Jak jsme však již u tohoto spisovatele zvyklí, nejedná se o útěšnou oslavu ženské krásy.

Lustigovy hrdinky jsou o své ženství krutě připravovány, musejí o ně bojovat v extrémním prostředí fašistických koncentračních táborů, kdy tváří v tvář smrti nabývají ženská krása, láska a něha zcela nečekaných rozměrů. Novely Lea z Leeuwardenu, Colette, dívka z Antverp a Tanga z Hamburku jsou tak trojí variací na výsostně existenciální téma.

Colette Cohenová, devatenáctiletá belgická Židovka s démantem pod jazykem, se zmítá mezi hlubokým milostným citem a brutálním sexuálním násilím. Dvě podoby lásky tak odlišné a tak podobné jako pravda a lež. Milostný příběh z prostředí osvětimského lágru je tak i příběhem o zmatení všech lidských hodnot, kdy je jen tenká hranice mezi dobrem a zlem, pravdou a lží, láskou a nenávistí.

 

Colette

Autor: Arnošt Lustig

Vydalo nakladatelství Mladá fronta

Počet stran: 216
Formát: 130 x 200 mm
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-204-3039-7
Vydáno: 26. srpen 2013

Přečtěte si více o knize Colette

 

Trailer k filmu Colette

 

Arnošt  Lustig

Patří mezi světoznámé spisovatele, jeho tvorba zahrnuje na dvě desítky knih. Svůj mimořádný a vytříbený literární styl opírá o neobyčejně bohaté životní zkušenosti a osud, který by se bez nadsázky vešel do několika životů. Jako patnáctiletý byl odsunut do terezínského ghetta a později prošel koncentračními tábory Osvětim a Buchenwald. V dubnu 1945 uprchl z transportu smrti do Dachau a skrýval se v Praze, kde se zúčastnil květnového povstání.

Po válce studoval žurnalistiku a souběžně působil jako novinář;v roce 1948 se například zúčastnil jako dopisovatel izraelsko-arabské války. V období politických procesů 50. let byl vyšetřován Státní bezpečností pro podezření z pomoci uprchlíkům do Izraele. Později působil jakou vedoucí kulturní rubriky Mladého světa a jako scénárista Čs. filmu.

Filmy natočené podle jeho scénářů jako Modlitba za Kateřinu Horovitzovou, Transport z ráje, Démanty noci a Dita Saxová mu získaly světovou proslulost. V roce 1968 odešel přes Itálii, Izrael a Jugoslávii do USA, kde přednášel na několika univerzitách. Hned po sametové revoluci se vrátil do Prahy, kde

Mezi nejznámější romány Arnošta Lustiga patří Démanty noci, Dita Saxová, Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou či právě trilogie o osudech tří židovských žen – Colette: Dívka z AntverpTanga: Dívka z Hamburku a Lea: Dívka z Leeuwardenu.

Více o autorovi si můžete přečíst v našem medailonu.

(Info o autorovi: Mladá fronta; foto: Jiří Nedorost, wikipedia)

 

Vyhrajte nezapomenutelný román Arnošta Lustiga Colette!

U příležitosti dnešní premiéry snímku Colette, v němž září Clémence Thioly a Jiří Mádl, vydalo nakladatelství Mladá fronta knižní předlohu s novou, filmovou obálkou. Pokud patříte mezi fanoušky Arnošta Lustiga nebo vás láká přečíst si příběh silné lásky, kterou nemůže zničit ani tak děsivé místo, jako je koncentrační tábor, nové vydání Colette je určeno právě vám!

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, v níž pět z vás vyhraje román o různých podobách lásky Colette.

Jako obvykle stačí u soutěžní otázky vybrat ze tří možností tu jedinou správnou a pak už jen správně tipovat. Hodně štěstí!

 

Soutěž o titul Colette
běží od 13. do 26. září 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 strhujících románů Colette

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeColette
Strhující příběh o lásce silnější než smrt

Lustig, Arnošt

Mladá fronta, 2013

Napsat komentář