Nenechte si ujít v týdnu od 9. do 15. září 2013

Nenechte si ujít
Prázdniny už za sebou zavřely nenávratně dveře a my vám přinášíme další „nálož“ literárních akcí, které můžete ve druhém zářijovém týdnu navštívit v Praze a některých dalších městech.

První akcí, na niž vás pozveme, je autogramiáda Niny Divíškové, známé a oblíbené české herečky. V nakladatelství Grada v květnu tohoto roku vydalo knihu s názvem Nina – životní příběh herečky Niny Divíškové, jejíž spoluautorskou je Petra Braunová, zkušená autorka, která se podílela také na životopisu Kamily Moučkové. Chcete-li se s Ninou Divíškovou setkat, nezapomeňte přijít v pondělí 9.září do brněnského knihkupectví Barvič a Novotný na České ulici. Akce začíná v 16 hodin.

Hned v pondělí 9. září se bude konat lákavá akce, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít. Nakladatelství Fragment vás srdečně zve na křest knižní novinky Štěstí na dosah, kterou napsala mladá spisovatelka Irena Petříková. Jedná se o autorčinu prvotinu. Děj knihy vás zavede až do Londýna, kde hlavní hrdinka prožije svůj sen, lásku i smutek. Akci budete moci navštívit v Paláci knih Luxor v Praze od 16 hodin.

úterý 10. září zůstaneme v Praze a pozveme vás na autogramiádu autorů první Velké japonské kuchařky, jež byla vydána v nakladatelství Fragment. Možná jste se již nechali asijskými pokrmy z této publikace inspirovat a rádi si přijdete pro podpis autorů Tomia Okamury a Mii Krejčíkové Okamura. Autogramiáda proběhne v 18 hodin na prodejně s japonskými potravinami pojmenované Japa shop.

Úterní podvečer 10. září si můžete zpříjemnit autorským čtením na palubě či v podpalubí do (A)VOID Floating Gallery v Praze. Na programu jsou od 19 hodin básně Roberta Jandy a Jaromíra Typlta.

Ve středu 11. září si vás dovolujeme pozvat na křest filmové knihy pojmenované Colette, dívka z Antverp. Publikace právě vychází v nakladatelství Mladá fronta. Křest se bude konat u příležitosti premiéry stejnojmenného filmu; začíná v 16 hodin v Paláci knih Luxor v Praze. Colette napsal koncem minulého století spisovatel Arnošt Lustig jako součást Židovské trilogie – Lea z LeeuwardenuColette, dívka z Antverp a Tanga z Hamburku. Hrdinky musí o svou existenci bojovat v extrémních podmínkách koncentračních táborů. Milostný příběh z prostředí oswietimského koncentračního tábora vás zavede do míst, v němž dochází ke zmatení všech lidských hodnot.

Pokud jste z okolí Karlových Varů, možná si rádi přijdete poslechnout tradiční čtení v Krajské knihovně na pobočce Lidická. Tentokrát vám ve středu 11. září přijde číst Petra Kohoutová z knihy Romaina Garyho Příslib úsvitu. Začátek akce je v netradičních 18 hodin 18 minut.

O víkendu, v noci z pátku 14. na sobotu 15. září 2013, se připravuje pro milovníky nočních akcí Pražská muzejní noc. Budete se moci dostat například do zákulisí prezidentského úřadu.

Více o této i dalších akcích se můžete dočíst v našem Kalendáři akcí. Budeme rádi, když si z naší nabídky vyberete.

Doporučení:
Share

Napsat komentář