Brněnská sedmikráska 2013 – posunutí uzávěrky soutěže do 15. září

Brnenska-sedmikraska
Literární měsíčník Host vyhlásil již pátý ročník básnické soutěže Brněnská sedmikráska. Tentokrát na téma: Nejkrásnější živě přednesená brněnská báseň o Adamově.

Zájemci o účast v letošní Brněnské sedmikrásce mohou posílat svá díla na téma „Nejkrásnější brněnská báseň o Adamově“, v rozsahu nejvýše dvě strany A4, až do 15. září 2013 na e-mail sedmikraska@hostbrno.cz nebo na adresu redakce: Host (Sedmikráska), Radlas 5, Brno 602 00.

Z došlých básní vybere odborná porota ty nejlepší, které budou prezentovány samotnými autory na slavnostním večeru. Finále Brněnské sedmikrásky proběhne 26. září od 19:00 v Kabinetu Múz (Sukova 4, Brno). Večerem budou provázet loňští vítězové Stanislav Biler alias Standa Sluníčko Láska a půlka dua Čokovoko Zuzana Fuksová. Mimo jiné se také můžete těšit na mnohovrstevnatý referát o Adamově a hudební vystoupení Nikoly Muchy nazývané „Záviš v sukni“ s Martinem E. Kyšperským (skupina Květy).

Pro vítěze je připravena odměna 10 000 Kč.

Předcházející ročníky určily Nejkrásnější báseň o Brně (dvakrát), Nejkrásnější brněnskou báseň o Praze a Nejkrásnější živě přednesenou báseň o Brně. Na tento rok jsme přichystali téma pro poetické lahůdkáře: Nejkrásnější brněnská báseň o Adamově. Hodláme vzdát básnický hold městu, v němž rychlík Gustav Mahler z Vídně do Prahy nikdy nezastaví…

Vybrané básně z minulých ročníků si můžete přečíst v listovací ukázce.

Více informací na stránce pořadatele.

Doporučení:
Share

Napsat komentář