Nenechte si ujít v týdnu od 2. do 8. září

Nenechte si ujít
Léto skončilo, je tu září a po menší pauze se opět rozeběhnou nejrůznější besedy, křty a autogramiády ve velkém. Jaké akce můžete navštívit v prvním zářijovém týdnu?

Hned v pondělí se na vás těší Hurvínek se Spejblem a Máničkou. Nakladatelství Fragment právě vydává další dobrodružství této legendární postavičky, tentokrát s názvem Hurvínek mezi osly. Jak už název napovídá, Hurvínek se s prapodivným Hýkálkem vydají do Oslova, kde děti nemusí chodit do školy. Knihu vám v pondělí 2. září v 16:00 představí její autor Miki Kirschner, mezi jehož hosty bude i Helena Štáchová. Akcí, která se uskuteční v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí v Praze, vás provede Hanka Koutná.

Hurvínek není jedinou novinkou z produkce nakladatelství Fragment, s níž s v Paláci knih Luxor můžete seznámit. O dva dny později, ve středu 4. září, taktéž v 16:00, proběhne křest knihy Ryba mimo vodu – jak Amík plavat mezi Čecha z pera Jona Davise. Hosty budou kulturní atašé z velvyslanectví Spojených států Ms. Sherry Keneson-Hall a básník a prozaik Saša Gr. Moderátorkou bude opět Hanka Koutná.

obálka knihy Žvanda a MelivoAni v Brně nebude nuda. V úterý 3. září můžete s dětmi zavítat na program Klubu moudré sovy do Knihkupectví Barvič a Novotný na Masarykově 26. Seznámíte se tu s knihou Žvanda a Melivo z pera zkušené autorky a logopedky Ester Staré. Na začátku nového školního roku dětem jistě přijde vhod procvičit si správnou výslovnost, zejména když to bude se zábavnou knížkou a zábavným programem. Účast na akci, která začíná v 16:00, je zdarma, jen je potřeba se nahlásit (více informací na stránkách pořadatele).

A zpět do Prahy. Ve středu 4. září v 17:00 v obchodním centru Arkády Pankrác se můžete setkat s oblíbenou autorkou Halinou Pawlowskou. Ve své nové knize Zeptej se mámy nabízí recept na dlouhý život. Jak název knihy napovídá, Halina Pawlowská od své devadesátileté maminky posbírala sto receptů na jídla, která v její rodině zajišťují dlouhý život.

Na závěr jsme si nechali pozvánku do Vyškova. Taktéž ve středu 4. září v 17:00 bude zahájen další ročník setkávání nad knihou knih – nad Biblí. První setkání Klubu přátel Bible nese název Pára nad hrncem aneb Kdo je kdo na úvod a uskuteční se v Knihovně Karla Dvořáčka.

Další zajímavé akce napříč Českou republikou, na které se můžete vypravit, najdete v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář