Jaký byl Winston Churchill státníkem?

Churchill
(Nejen) na tuhle otázku se snaží odpovědět jedna z nejnovějších knih amerického historika Johna Lukacse Churchill: vizionář, státník, historik. Nyní můžete jeden ze tří jejich výtisků vyhrát v naší tipovací soutěži!

Winston Churchill okem odborníka

John Lukacs se po celý svůj život zabývá složitou a mnohovrstevnou osobností Winstona Churchilla. V knize Churchill na tohoto muže nahlíží jako na vizionářského státníka.

Každá kapitola knihy vykresluje Churchilla na vrcholu sil. Kromě barvitého popisu jeho vztahů se Stalinem, Rooseveltem, Eisenhowerem a dalšími světovými vůdci Lukacs uvažuje o Churchillově schopnosti předvídat blížící se druhou světovou válku i válku studenou; zkoumá Churchillovu prestiž coby historika, který se dívá zpět na konflikty, jichž se sám účastnil; a posuzuje často kontroverzní způsob, jakým na Churchilla pohlíželi jeho kritikové i obdivovatelé.

Poslední kapitola je silnou a hluboce dojemnou vzpomínkou na ony tří dny, které Lukacs strávil v Londýně, když se v roce 1965 účastnil Churchillova pohřbu. Tato kapitola také předkládá konečné zhodnocení Churchillova místa v dějinách z pohledu různých lidí, kteří přijeli uctit jeho památku.

Ve své knize Churchill Lukacs předkládá podstatu této vynikající postavy se suverénním mistrovstvím. Přeložila Olga Kovářová.

 

Churchill: vizionář, státník, historik

Autor: John Lukacs

Vydalo: nakladatelství Academia

Počet stran: 196
Formát: 130 × 200 mm
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-200-2281-3
Vydáno: 11. července 2013

Přečtěte si více o knize Churchill: vizionář, státník, historik

 

John Lukacs

John Adalbert Lukacs (narozený jako Lukács Jánose Albert dne 31. ledna 1924) je americký historik původem z Maďarska, který napsal více než třicet knih, mezi nimi i Five Days in London (Pět dní v Londýně), May 1940 (Květen 1940) a knihu A New Republic (Nová republika). Byl profesorem historie na Chestnut Hill College od roku 1947 do roku 1994,  v letech 1947-1974 zde dokonce vedl katedru historie. Působil jako hostující profesor na Johns Hopkins University, Columbia University, Princeton University, La Salle University, Regent College v Britské Kolumbii, na Univerzitě v Budapešti a na Hanover College.  (info: Wikipedia)

 

Vyhrajte knihu o jednom z nejznámějších státníků dvacátého století

Zajímáte se o historii? Patří Winston Churchill mezi vaše oblíbené osobnosti světových dějin? Nebo hledáte nějakou zajímavou biografii? Tak to by vás tento memoár mohl zajímat! Ve spolupráci s nakladatelstvím Academia vám přinášíme soutěž, v níž tři z vás vyhrají knihu Johna Lukacse Churchill: vizionář, státník, historik.

Jako obvykle stačí u soutěžní otázky vybrat ze tří možností tu jedinou správnou a pak už jen správně tipovat. Hodně štěstí!

 

Soutěž o titul Churchill: vizionář, státník, historik
běží od 2. do 15. září 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 biografie Winstona Churchilla

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeChurchill: vizionář, státník, historik

Lukacs, John

Academia, 2013

Napsat komentář