Jakou barvu má láska?

Barvy_lasky2
Na našem knižním trhu se objevil další z řady čtenářkami oblíbených erotických románů. Hlavní hrdinkou je mladá a nezkušená Američanka Grace, která se zamiluje do úspěšného a velmi pohledného Jonathana, u kterého má strávit svou tří měsíční praxi.

Grace je nesmělá dívka, která o svém vzhledu nemá moc vysoké mínění. Muži v okolí si ale myslí něco jiného. Ve chvíli, kdy se Grace ocitá na parkovišti před letištěm a chystá se najít zastávku metra, uvidí svého budoucího šéfa Jonathana Huntingtona. Ten ale nečeká na ni, ale na svého obchodního partnera z Japonska. Zápletka je rozehrána a příběh se může odvíjet dál.

První díl série Barvy lásky se jmenuje Nespoutaná a u nás vyšel v nakladatelství MOBA v polovině roku 2013. Autorkou je německá spisovatelka Kathryn Taylor. Kathryn začala psát už jako malá a věděla, že se chce v budoucnosti živit psaním. A její sen se splnil poté, co se její série Barvy lásky stala úspěšnou.

Grace překoná trapas , ke kterému došlo na letišti, a pouští se do práce, která jí byla určena. V ekonomii se opravdu vyzná, a tak zadané úkoly hravě zvládá. Co se ale týče vztahů, je to ještě začátečník, a tak se nechá snadno zlákat charismatickým Jonathanem. Ve chvíli, kdy se z Grace stává Jonathanova asistentka, je zřejmé, že vztah mezi ní a Jonathanem už není jen o práci. Jenže Jonathan netouží po lásce tak jako Grace. Chce jen jednu věc, a to sex se svou krásnou asistentkou. Bez citů, bez závazků, prostě a jednoduše jen sex.

Erotický román Barvy lásky není podle mě v zásadě špatný. Připadá mi, ale jako by většina autorů tohoto žánru psala svá dílka přes kopírák. Hlavními hrdiny jsou nejčastěji bohatý muž, mající nějakou temnou stránku, většinou erotickou úchylku, a do něj zamilovaná nezkušená mladá dívka, která je tak naivní, až se zdá neskutečnou. Po přečtení několika takových románů může ve čtenáři vzniknout dojem, že všichni mladí, úspěšní a svobodní podnikatelé musí mít nějakou úchylku a nedovedou navázat normální vztah, a všechny mladé dívky jsou nezkušené panny. Většinou vzdělané a relativně inteligentní, ale co se týče lásky a vztahů, zcela bezradné. Současně jsou také stiženy utkvělou představou, že mohou změnit povahu muže, do kterého se zamilovaly. Nespoutaná není výjimkou a má například takřka stejnou kostru příběhu jako Padesát odstínů šedi – vztah bohatého muže s temným tajemstvím a mladé naivní dívky. Pro ty čtenáře, kteří v erotických románech vyhledávají především erotické scény, je nutné zmínit, že v Barvách lásky je jich méně než například ve výše zmíněných Padesáti odstínech šedi. V čem jsou si oba tituly naopak podobné, je pojetí závěru. V obou případech je konec příběhu napsán tak, aby byl čtenář napnutý a těšil se na další pokračování.

Knihu mohu doporučit všem, kteří podlehli fenoménu erotických románů. Barvy lásky jsou dalším příspěvkem k tomuto fenoménu, příspěvkem, u kterého si ženy odpočinou a možná se občas i příjemně zasní. Vždyť kdo by odolal uhrančivému pohledu krásného muže s těma nejmodřejšíma očima na světě?!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBarvy lásky – Nespoutaná

Taylor, Kathryn

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář