Detektivky z dob vlády Přemysla II. Otakara

premysl-otakar-ii
Pokud holdujete historii a žánr detektivek vám není cizí, doporučujeme strávit volné chvíle ve společnosti s knihami od Vlastimila Vondrušky.

Spisovatel a historik Vlastimil Vondruška je v současné době jedním z nejčtenějších autorů historických románů. Rádi bychom vám v dnešních knižních tipech představili dvě vysoce kvalitní díla zaměřené na dobu vlády Přemysla II. Otakara, vydané nakladatelstvím MOBA. V první se ocitáme u záhady ztracených šperků a vražd, jejíž odkrytí pravdy by mohlo být nebezpečné a jejíž stopy vedou až do královského dvora.

Msta písecké panny

Autor: Vlastimil Vondruška

Počet stran: 262
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 120 x 200
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-243-4254-1

Pořiďťe si knihu Msta písecké panny domů.

Panoš Ota čeká v Písku na příjezd českého krále Přemysla II. Otakara, jehož doprovází Oldřich z Chlumu. Protože je parné léto, zajde se vykoupat k Otavě, kde potká nahou dívku, která se mu představí jako manželka mocného Bavora ze Strakonic. Záhy se však dozví, že mu dívka lhala. Začne ji hledat a tím se stále více a více zaplétá do podivné záhady ztracených šperků. Mezitím kdosi zavraždí zemského sudího. A následují další vraždy. Naštěstí do Písku dorazí Oldřich z Chlumu i s velitelem Divišem a spolu s Otou začnou pátrat. Brzy se ukáže, že odhalení pravdy by mohlo být velmi nebezpečné, neboť stopy vedou k nejvýznamnějším představitelům královského dvora.

—————————————————–

Nutno podotknout, že tak jako v první knize, tak i v tomto dalším poutavém detektivním románu záhadu rozkrývá Oldřich z Chlumu, královský prokurátor a správce hradu Bezděz. Tentokrát je královským komořím obviněn, že zpronevěřil peníze na výstavbu hradu. Odhalí spiknutí dříve, než ztratí královu důvěru?

Román o růži

Autor: Vlastimil Vondruška

Počet stran: 224
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 120 x 200
Rok vydání: 2013 (druhé vydání)
ISBN: 978-80-243-5587-0

Přečtěte si více o knize Román o růži.

Již devátý díl historických detektivních románů, které se odehrávají v časech panování krále Přemysla II. Otakara. Příběh se vrací do doby, kdy královský prokurátor a správce hradu Bezděz Oldřich z Chlumu zabil v souboji syna Hynka Berky z Dubé a uchází se o krásnou Ludmilu z Vartemberka. Kdosi zavraždí bezdězského purkrabího Jindřicha a vzápětí je Oldřich královským komořím obviněn, že zpronevěřil peníze na výstavbu hradu. Oldřich je nucen pátrat v přestrojení za obyčejného vojáka, zatímco jeho panoš Ota je omylem zajat, neboť věznitelé ho považují za královského prokurátora. A nutí ho, aby se oženil…

  —————————————————–

Zaujal vás spisovatel Vlastimil Vondruška? Pak byste neměli přehlédnout také jeho další knihy, o kterých jsme informovali v článku:

Knihy Vlastimila Vondrušky v nakladatelství MOBA

 

 

PhDr. Vlastimil Vondruška, CSc.

Narozen 1955 v Kladně. Absolvoval historii a národopis na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Působil v Československé akademii věd a v Národním muzeu v Praze, vydal mnoho vědeckých studií z oboru dějin kultury a řadu let se věnuje popularizaci české historie.
V současné době se zabývá dějinami skla a sklářských technologií. V Doksech u Máchova jezera založil sklárnu Královská huť, specializovanou na výrobu kopií historického skla. Za tuto činnost získal ocenění ministra kultury ČR.

(Info o autorovi a foto: nakladatelství MOBA)


Nakladatelství MOBA vzniklo na podzim roku 1991 a za více jak 18 let existence se vyprofilovalo na jednu z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Počtem ročně vydaných téměř 400 titulů se řadí mezi největší česká nakladatelství. Nakladatelství se specializuje na světovou krimi, původní českou detektivku, historické romány, literaturu faktu a romány pro ženy. 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMsta písecké panny
Hříšní lidé Království českého

Vondruška, Vlastimil

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeRomán o růži
Hříšní lidé Království českého

Vondruška, Vlastimil

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář