Jaká byla Paříž v roce 1785?

Čistý
Jean-Baptiste Baratte přijíždí pro Paříže, aby srovnal se zemí starý, mrtvolami zapáchající hřbitov a přilehlý kostel. Brzy zjistí, že zničení hřbitova by mohlo zničit i jeho samého… Román Čistý můžete vyhrát v naší soutěži!

Město umělců, jak ho možná neznáte

Rok kostí, špinavých hrobů, úmorné práce. Rok mumifikovaných mrtvol a zpívajících kněží. Rok znásilnění, sebevražd, náhlých úmrtí. A přátelství. A touhy. A lásky… Rok tolik odlišný od všech ostatních, které dosud prožil.

Paříž roku 1785. Přeplněný starý hřbitov zamořuje vzduch zápachem a znepříjemňuje život lidem v jeho okolí.

Do tohoto prostředí přichází mladý venkovský inženýr Jean-Baptiste Baratte s královským pověřením k demolici hřbitova i sousedního kostela. Ale hřbitov má už od nepaměti své místo v srdcích místních obyvatel. Někteří si proto život bez kulis kostela a hřbitovních zdí nedokážou představit.

Baratte svou práci zpočátku chápe jako příležitost přispět vlastním dílem k historickému pokroku a coby muž vyznávající osvícenské ideály se pouští do odstraňování historického břemene, které sužuje celou Paříž. Zanedlouho však vytuší, že zkáza hřbitova by mohla být předzvěstí jeho vlastní zkázy.

 

Čistý

Vydalo nakladatelství Host

Autor: Andrew Miller

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-818-5
Přeložil: Tomáš Kačer

 

Historický román Čistý vychází 15. srpna!

Přečtete si více o knize Čistý

 

Ohlasy z médií

Jeho přetvoření předrevoluční Paříže je mimořádně živé a nápadité a jeho příběh je tak poutavý, že odložíte vlastní život, abyste román dočetli.

The Times

Občas se objeví historický román, který je tak přirozený, osobitý a současný, že rozechvěje a rozšíří mysl. Čistý takovým románem je.

Seven Magazine, The Telegraph

Evokace hřbitova a jeho okolí v knize Čistý je živá a strhující a vyprávění jako by občas hrálo vedlejší roli ve srovnání s tajuplnou atmosférou místa, kde se prolínají racionální myšlení a snům podobné zážitky.

 Times Literary Supplement

 

O Andrewovi Millerovi

Andrew Miller (nar. 1960) se narodil v Bristolu, pobýval ve Španělsku, Japonsku, Irsku a Francii a nyní žije v Somersetu na jihozápadě Anglie. Jeho první román Ingenious Pain (Člověk bez bolesti, 1997) získal beletristickou cenu James Tait Black Memorial Prize, mezinárodní literární ocenění International IMPAC Dublin Literary Award a italskou cenu Premio Grinzane Cavour. Od té doby napsal pět dalších románů včetně knihy Oxygen (Kyslík, 2001), která se v roce vydání probojovala do užší nominace na Whitbreadovu cenu a Man Bookerovu cenu. Za román Čistý získal cenu Costa za nejlepší knihu roku 2011.(info o autorovi a foto: Host)

 

Vyhrajte strhující román Čistý!

Máte rádi historické romány? Láká vás poznat Paříž osmnáctého století? Tak to byste si neměli nechat ujít inteligentní a nápaditý román Čistý, jenž se brzy po svém vydání zařadil mezi bestsellery.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host jsme pro vás připravili soutěž, ve které dva z vás mají šanci tento dechberoucí román vyhrát!

Stačí jen správně zodpovědět na soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

 

Soutěž o román Čistý
běží od 14. do 27. srpna 2013

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 historické romány Čistý

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČistý

Miller, Andrew

Host, 2013

Napsat komentář