Na horizontu pekla – příběh o manipulaci a touze po moci

NaHorizontuPekla
Darren Shan dokazuje, že není jen autorem upírských knih pro mládež. Drsná trilogie pro dospělé Město, jejímž je  Na horizontu pekla volným druhým dílem, je příběhem o manipulaci, touze po moci, osudové lásce a zradě.

V právě vycházejícím titulu Na horizontu pekla město zůstalo stejně děsivé jako v předchozím příběhu Procesí mrtvých. Kardinál zemřel, Kardinál žije dál a je stejně nelítostný. Hlavní hrdina Al Jeery byl po léta spolehlivým členem jeho osobní stráže. Jeeryho loajalita se ale začne drolit ve chvíli, kdy dostane za úkol vyšetřit brutální vraždu. Postupně odhaluje děsivá tajemství, která se dotýkají inckých zakladatelů města, samotného Kardinála, ale především pověstného zabijáka Paukara Wamiho. Wami je zlověstná, nepostižitelná bytost, která se řídí vlastními pravidly, zabíjí neúprosně, bez obav z trestu jako neosobní smrtící stín; a Al Jeery se brzy dozví, že s ním má společného víc, než by se zdálo. Čím víc se dozvídá, tím blíž se dostává k horizontu pekla.

Hrdinou prvního dílu Procesí mrtvých je bystrý a neohrožený mladík Kapak Raimi. Když poprvé vstoupí do města, chce se stát gangsterem-profesionálem jako jeho strýc Theo. Jeho výpady mu procházejí až podezřele hladce, protože nad ním drží ochrannou ruku sám Kardinál, vládce Města. Čím blíž se k němu Kapak Raimi dostává, tím  děsivější jsou tajemství, která ho pohlcují.

O autorovi

Darren Shan (1972, vlastním jménem Darren O´Shaughnessy) je irský autor, jehož upírská sága uchvátila i české čtenáře. Po dvanáctidílné řadě Příběhů Darrena Shana a desetidílné Demonátě, určených pro mládež, napsal trilogii Město pro dospělé čtenáře. V knihách Procesí mrtvých, Na horizontu pekla a Město hadů, které spolu souvisí jen volně prostředím a některými postavami, nechybí napětí a fantazie, jimiž se vyznačovaly předchozí cykly, ale ostře řezané obrazy ze života velkoměstského podsvětí nás přes prudké dějové zvraty dovádějí ještě blíže k nebezpečné hranici dělící lidskost od nelidskosti. Procesí mrtvých vyšlo v nakladatelství Plus letos na jaře, závěrečný díl Město hadů vyjde na jaře příštího roku.

Knihu přeložil Tomáš Bíla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa horizontu pekla

Shan, Darren

Plus, 2011

zobrazit info o knizeProcesí mrtvých

Shan, Darren

Plus, 2011

Napsat komentář