Edice Muzeum v knize

MuzeumVKnize
Knihy z edice Muzeum v knize dokážou čtenářům přiblížit osobnosti, jejichž osudy jsou poučné, inspirativní, překvapující, ale i varující. Díky jedinečnému zpracování těchto publikací mají čtenáři možnost prohlédnout si na vlastní oči faksimile skutečných dokumentů – vzít do rukou různé dobové tiskoviny, osobní korespondenci nebo jiné unikátní materiály, které je snadno přenesou do historie.

Muzeum v knize je nová knižní forma literatury faktu, která je vhodná k využití především v populárně-naučných publikacích o moderní historii. „Prohlížení takové knihy umožňuje mít kousek svého vlastního muzea doma,“ říká programový ředitel Petr Baláš z nakladatelství Computer Press.

Nakladatelství Computer Press už vydalo v této edici více než dvacet titulů z historie Československa, světových dějin či historie české a světové kultury. Mezi výrazné publikace této edice je možno řadit knihy Osudové osmičky v našich dějinách, Sametová revoluce, Napoleonské války, Den D, jež popisuje okamžiky největší námořní invaze prostřednictvím unikátních dobových dokumentů. Edici Muzeum v knize reprezentuje také kniha Spejbl a Hurvínek na nitkách osudu, jež byla vytvořena k 80 letům profesionální činnosti Divadla Spejbla a Hurvínka. Nebo také kniha, která popisuje fenomén Hvězdných válek – Muzeum v knize Star Wars.

Novinky edice Muzeum v knize

Brian May, Roger Taylor: Legenda Queen

Legenda Queen je oficiální publikace, kterou v každé fázi přípravy schválila samotná skupina. Vypráví příběh fantasticky talentovaných a populárních hudebníků, kteří si udrželi obrovskou základnu fanoušků po celou historii skupiny. Kniha hovoří o kapele, jejích členech, nahrávkách a koncertech prostřednictvím obrazů, textů i jedinečných vložených vzpomínkových předmětů ze soukromé sbírky Queen.

Počet stran 96, cena 990 Kč.

Montse Aguerová: Salvador Dalí

Salvador Dalí byl jedním z největších umělců 20. století, génius s jedinečným pohledem na svět. Byl znám díky své účasti v surrealistickém hnutí, s jejímiž představiteli měl časté spory. V této knize máte možnost poznat události, lidi a místa, která ho ovlivňovala, a prozkoumat rozmanitost jeho díla, kterou dokládá 160 ilustrací a 20 vložených faksimile. Autorka je ředitelkou centra pro studium Dalího v nadaci Gala-Salvador Dalí.

Počet stran 88, cena 890 Kč.

Elizabeth Vincentelliová: Legenda ABBA

Legenda ABBA nabízí fanouškům jedinečný zážitek díky dvaceti vloženým vzpomínkovým předmětům. Z knihy tak můžete vyjmout například reprodukci sběratelských nálepek a výměnných karet, vstupenky do zákulisí, program z jejich turné v roce 1979 a mnoho dalších zajímavostí. S více než 150 barevnými fotografiemi zachycujícími kariéru legendární kapely představuje každá stránka oslavu králů i královen tanečního parketu.

Elisabeth Vincentelliová v současnosti působí jako hlavní divadelní kritička v deníku New York Post.

Počet stran 176, cena 990 Kč.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLegenda Queen

May, Brian - Taylor, Roger

Computer Press, 2011

zobrazit info o knizeDalí
Barevný příběh Salvatora Dalího

Aguerová, Montse

Computer Press, 2011

zobrazit info o knizeLegenda ABBA

Vincentelliová, Elisabeth

Computer Press, 2011

Napsat komentář