Ukázka z knihy Zázraky se dějí

zazraky-se-deji
Ukázka z poslední knihy uznávaného regresního terapeuta přináší svědectví, zážitky a zkušenosti mnoha pacientů. Brian L. Weiss společně se svou dcerou dal dohromady úctyhodné množství příběhů.

Pobyt na Zemi je škola. Mnoho životů, které tu strávíme, představuje pak mnoho jejích ročníků, jimiž postupujeme tak dlouho, dokud nesložíme závěrečné zkoušky a nedostaneme se do svého pravého domova, vyšších duchovních sfér. A hlavními předměty, které se na téhle škole vyučují, se jmenují nenásilí, láska a soucit.

Knihu Zázraky se dějí vydalo nakladatelství Metafora.

 

Všichni jsme navzájem spojeni

Když jsem jednou učil na semináři velkou skupinu lidí, všiml jsem si malého lístečku. Byla na něm báseň či modlitba tohoto znění: Buddhova podstata prostupuje celým vesmírem, existuje právě tady a teď. Hodnotu tohoto konání věnuji všem vnímajícím bytostem. Společně se osvobodíme.

Když jsem si ta slova přečetl, uvědomil jsem si, že to platí pro každého a pro všechno. Pokud vám to však lépe vyhovuje, můžete výraz „Buddhova podstata“ klidně nahradit slovy láska, Bůh, Ježíš, vyšší moc, čchi kterýmkoliv duchovním symbolem. Je to jedno. Obecně jde o laskavou, moudrou a milující energii, možná s vlastnostmi, které nedokážeme plně pochopit, jež naplňuje atomy a molekuly a částice, energie celého vesmíru – energie, z níž jsme v jistém smyslu utvořeni. Tato energie, tato Buddhova nebo též Boží podstata existuje tady a teď, všude a pořád. Můžete své každodenní konání zasvětit tomu, že milosrdným způsobem dosáhnete pokroku všech vnímajících bytostí, tj. všech, které mají vědomí. Společně – protože jsme propojeni – se můžeme osvobodit. Jde o osvobození od koloběhu zrození, smrti a znovuzrození, takže můžeme dokončit školu, kterou nazýváme Zemí.

To slovo společně, to jediné a prosté slovo, je ovšem velice důležité. Ve shromážděné skupině je tolik posvátné energie! Jak dokazují příběhy z této kapitoly, nejde o náhodu, není to žádnou shodou okolností, že se určití lidé sejdou v určitý čas a kvůli společnému cíli. Někteří autoři těchto příběhů dokážou přivést ta spletitá, nekonečná vlákna, která nás vzájemně poutají, k božské podstatě. Další, kteří si říkají neznámí, zjišťují, že byli v průběhu svých životů úzce spojeni. Žádní neznámí, cizí totiž neexistují. Neexistuje žádná izolovanost. Nikdo nestojí sám.

Například žádná skupina lidí, která se účastní některého z mých seminářů, není skutečně nahodilá. Jsou vzájemně spojeni už předtím, než se sejdou, jsou k sobě přitahováni nějakou větší sjednocující silou. Jako by tyto konkrétní duše, které mají přijít na daný seminář, přitahoval nějaký kosmický magnet. Sejdou se spřízněné duše a také další, z nichž některé spolu sdílely minulé životy, ale v tomto přítomném se ještě nesetkaly. Tato první setkání jsou ve skutečnosti znovushledáními.

Vzpomínám si, že jsem si při pohledu na ten lísteček pomyslel: Jak je tahle krátká modlitbička důležitá! Když jsem pak vedl seminář a její slova mi stále zněla v hlavě, pochopil jsem, že těch sto třicet lidí, kteří na ten intenzivní kurs přišli, se shromáždilo nejen proto, že k tomu měli nějaký vlastní důvod, a nejen proto, že chtěli vyzkoušet návrat do minulého života. Co když těch sto třicet lidí shromáždil Bůh nebo nějaká vyšší moc, aby tři nebo čtyři z nich vyléčil? Co když záměrem bylo: „Udělejme to tak, aby těch sto třicet konkrétních lidí svou jedinečnou energii uzdravilo ty tři nebo čtyři potřebné ze svých řad.“? Jaká by to v takovém případě byla výsada, jaká čest a jaké požehnání být mezi těmi sto třiceti!

Já i celá skupina jsme na to hned získali úplně jiný pohled. Uvědomili jsme si, že zázraky se dějí. Jen musíme mít oči otevřené.


Více o knize najdete v příspěvku Srpnové čtení s Metaforou – věříte na minulé životy?

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZázraky se dějí
Weiss, Brian L. - Weissová, Amy E.

Metafora, 2013

Napsat komentář