Naučte se fotografovat!

fotograf2
Ať už vyrážíte na dovolenou k moři či se jen touláte po vlastech českých, určitě si s sebou berete svůj fotoaparát. Zachytit ty krásné okamžiky vonící létem a zachovat je pro chvíle plískanic touží asi každý. Jenže jak na to jít, aby fotografie byla opravdu povedená? To vám poradíme v dnešním speciálním výběru příruček.

Vybrali jsme pro vás několik průvodců světem digitální fotografie, které vydává v rámci velké nakladatelské skupiny Albatros Media nakladatelství CPress.

Nakladatelství CPress pružně reaguje na vzrůstající popularitu oborů v oblasti odborné a populárně-naučné literatury. Systematicky tak rozšiřuje svou knižní nabídku zejména v oblastech knížek pro nejmenší, cestování, historie a military, hobby, auto-moto, zdraví a životní styl, příroda a zahrada, umění a kultura a technika a věda.

 

—————————————————————————

Dnes může fotit úplně každý. Fotoaparát najde i malé dítě na svém mobilním telefonu, není tedy divu, že je možnost pořídit první příručku dobrého fotografa již dětem mladšího školního věku. Autorka Jenni Birdner  právě pro tento věk připravila knihu s názvem Fotografování pro děti.

Tento průvodce světem digitální fotografie je určen pro ty z vás, kteří se chtějí svými snímky hlavně bavit. Kromě základních fotografických technik a postupů vám kniha nabídne i řadu tipů a projektů pro zpracování vlastních nápadů. S digitálním fotoaparátem a inkoustovou tiskárnou můžete vyrobit zábavné dárky, včetně peněženky, bláznivých kartiček, obálek či portrétů domácích mazlíčků. Hezky se bavte!

Přečtěte si více o knize Fotografování pro děti podívejte se i na ukázku z ní

—————————————————————————

Následující knihu oceníte nejvíce, pokud se chystáte na dovolenou k moři. Pod mořskou hladinou se totiž ukrývá fantastický barevný svět, který si o zachycení přímo říká. Pokud nevíte, jak na to, je tu čas pro knihu Fotografujeme pod vodou autora Martina Edgeho.

Světoznámý podvodní fotograf vás v komplexním průvodci naučí jak úplným základům, tak praktickým technikám fotografování pod vodní hladinou. Poradí, které objektivy a filtry jsou nejvhodnější, vysvětlí, jak správně používat histogram, anebo vás naučí odhadnout správný okamžik pro fotografování podmořského světa. Kniha je jedinečnou kombinací praktických informací a unikátních fotografií ze zdánlivě tichých hlubin oceánu.

Přečtěte si více o knize Fotografujeme pod vodou a nepřehlédněte ani ukázku z ní

—————————————————————————

Zatoužili jste někdy umět vyfotografovat magický Měsíc, úchvatné zatmění Slunce, polární záři, či dokonce vzdálená souhvězdí nebo zářivé komety? Při čtení knihy Fotografujeme noční oblohu autora Tomáše Dolejšího zjistíte, že na to nepotřebujete žádné drahé speciální vybavení, hvězdnou oblohu může fotografovat téměř každý, třeba i běžným kompaktem.

Zkušený autor a fotograf vás provede základními technikami fotografování hvězdné oblohy až k těm složitějším. Naučíte se orientovat na hvězdné obloze, chápat a zachytit její krásu a objevíte nekonečný zdroj inspirace a úžasných fotografií. Objevte krásu a dobrodružství fotografování hvězdné oblohy! Je to jednodušší, než si myslíte.

Přečtěte si více o knize Fotografujeme noční oblohu a podívejte se na ukázku z ní

—————————————————————————

Chcete fotit jako profesionál? Fotograf Michael Freeman se s vámi podělí o nejtajnější tipy a triky ze své každodenní praxe ve své knize s názvem 101 nejlepších tipů a triků pro digitální fotografii.

Na základě vašich dlouholetých zkušeností vás naučí, jak zlepšit kvalitu vašich fotografií pomocí jednoduchých, snadno proveditelných triků. Vysvětlí vám, jak je třeba při fotografování přemýšlet, aby byly vaše fotografie jedinečné, ale hlavně to, že bez ohledu na vybavení můžete vždy fotografovat jako profesionál. Tajemství profesionálů totiž nespočívá v drahém vybavení, ale v umění ho správně použít, využít jeho možnosti na maximum a dokázat rozvinout svou fotografickou kreativitu.

Přečtěte si více o knize 101 nejlepších tipů a triků pro digitální fotografii, prohlédněte si ukázku z ní a přečtěte si i naši recenzi!

—————————————————————————

Digitální zrcadlovky si již našly cestu do rukou téměř každého fotografa. Abyste dokázali skutečně naplno využít možnosti, které vám nabízí, připravil zkušený fotograf Jeff Revell knihu šitou doslova na míru pro vás a vaši novou zrcadlovku. Jmenuje se Od momentek k nádherným snímkům .

Využijte celý potenciál svého fotoaparátu a zachyťte s jeho pomocí jedinečné okamžiky. Autor vám na řadě příkladů nejenom vysvětlí, kdy a jaký režim, expoziční parametr nebo funkci máte upravit, ale věnuje se i samotnému smyslu fotografování. S knihou tak nezískáte pouze další návod k přístroji, ale užitečného průvodce, který je vám připraven poradit s naprostou většinou fotografických situací. S jeho pomocí pak bude snadné vytvářet skvělé snímky kdykoli a kdekoli.

Přečtěte si více o knize Canon EOS 650D a podívejte se na ukázku z ní

 —————————————————————————

 

Fotíte rádi? Fotíte pod vodou, v noci či máte snad digitální zrcadlovku? Využili byste nějakou z výše představených knih? Podělte se s námi!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFotografování pro děti
Jak fotografovat, ukládat a zábavně upravovat vaše fotky

Jenny Bidner

CPress, 2013

zobrazit info o knizeFotografujeme pod vodou

Edge, Martin

Computer Press, 2010

zobrazit info o knizeFotografujeme noční oblohu

Dolejší, Tomáš

Computer Press, 2008

zobrazit info o knize101 nejlepších tipů pro digitální fotografii

Freeman, Michael

Computer Press, 2012

zobrazit info o knizeCanon EOS 650D: Od momentek k nádherným snímkům

Revell, Jeff

Computer Press, 2013

Napsat komentář