Knižní tipy: svět je plný kriminálních případů

Detektiv
Dnešní knižní nabídka je určena milovníkům kriminálních případů, akčních detektivů a prohnaných zločinců. Podíváme se do všech možných koutů světa, vypravíme se na sever i z velkou louži. Cesta za nebezpečím začíná!

A začneme zostra. První díl cyklu s reportérkou Annikou Bengtzonovou nás zavede do Stockholmu, kde ji čeká náročné řešení případu Exploze. Knihu vydalo nakladatelství Knižní klub.

Exploze

Autor: Liza Marklundová
Překlad: Jaroslav Bojanovský
Počet stran: 464

Přečtěte si více o knize Exploze a i ukázku z ní

Ve Stokholmu vrcholí příprava letní olympiády. Na novém stadionu však vybuchne bomba. Zabije Christinu Furhageovou, významnou švédskou podnikatelku, která má na starosti organizaci olympiády. Policie začíná intenzivně pátrat po vrahovi. Kde ho hledat? Mezi teroristy, nebo v nejbližším okolí vedení olympijského výboru? Jen vytrvalá reportérka Annika Bengtzonová nachází souvislosti, které ostatní zřejmě nechtějí vidět.

Podívejte se na videotrailer ke knize Exploze:

 ————————————————————————————–

Další kniha v naší nabídce je také z pera ženy – americké autorky Nory Roberts, která ovšem píše svoje napínavé knihy pod pseudonymem. Již třicátý díl ze série s Evou Dallasovou s názvem Každý má motiv vydalo nakladatelství Alpress.

Každý má motiv

Autor: J. D. Robb
Překlad: Dušek Zdík
Počet stran: 376

Přečtěte si více o knize Každý má motiv

Eva a její kolegyně jsou pozvány na večírek. Skončí ale tragédií: ve střešním bazénu je nalezena mrtvola mladé herečky. Rozbíhá se vyšetřování a Eva odhalí, že k vraždě mohl mít motiv kdokoli z přítomných, protože oběť se chovala nesnesitelně a všichni se s ní během večera pohádali. Vzápětí však dojde k další vraždě – a Eva se opravdu nemá čeho chytit…

 ————————————————————————————–

I další ústřední postavou bude žena, ač autorem je mladý muž. Čtvrtý případ inspektorky Malin Forsové s názvem Jarní mrtví vydalo nakladatelství Host a zavede nás do švédského Linköpingu.

Jarní mrtví

Autor: Mons Kallentoft
Překlad: Luisa Robovská
Počet stran: 448

Přečtěte si více o knize Jarní mrtví a prolistujte si ukázku z ní

Matka s dvěma holčičkami jde k bankomatu. Vtom vše pohltí prázdnota, tlaková vlna idylu smete a nechá za sebou jen změť křiku a bolesti. Bomba rozmetala nejen budovu banky, ale i všechny jistoty.Výsledkem jsou dvě mrtvé holčičky a těžce zraněná matka. Kdo je viníkem? Teroristé? Nebo jde o vyřizování účtů mezi motorkářskými gangy? Anebo měla být terčem právě tato rodina?

Knihu Jarní mrtví můžete vyhrát i v naší soutěži!

 ————————————————————————————–

Hlavním hrdinou thrilleru Údolí slz je učitel a kněz Otec Murphy. Bude mít plné ruce práce, aby našel vraha v chlapeckém semináři. Knihu amerického autora vydalo nakladatelství Baronet.

Údolí slz

Autor: Kevin O’Brien
Překlad: Lucie Černá
Počet stran: 392

Přečtěte si více o knize Údolí slz a ukázku z ní

Každý má nějaké své tajemství… Mladá krásná soudkyně. Těžce pracující číšnice. Pohledná studentka. Některá mají zůstat nevyslovena… Každá oběť je jiná… ale jednu hrůznou věc mají společnou… Ale jiná mohou zabíjet. Rafinovaný sériový vrah prochází ulicemi Seattlu. Hledá svou další oběť. Vytváří pomník šílenství a sestavuje ho z jednotlivých obětí… kus po kusu… kost po kosti…

  ————————————————————————————–

Další v naší nabídce je dánský bestseller navazující na tradici Stiega Larssona a Camilly Läckbergové. Znásilnění, vražda a falešná identita internetové seznamky, to jsou atributy knihy s názvem Říkej mi Princezno, kterou vydalo nakladatelství Host.

Říkej mi Princezno

Autor: Sara Blædelová
Překlad: Miroslava Gajzlerová
Počet stran: 296

Přečtěte si více o knize Říkej mi princezno a prolistujte si ukázku z ní. Více o knize najdete i na našem webu!

Kriminální inspektorka Louise Ricková z oddělení vražd kodaňské policie řeší případ mladé ženy, která se na schůzce stala obětí znásilnění. Louise si brzy uvědomí, že vyšetřování bude složitější, než si zpočátku myslela: oběť poznala násilníka na internetové seznamce, kde vystupoval pod falešnou identitou.

 ————————————————————————————–

Nevyřešená vražda švédského předsedy vlády Olofa Palmeho z roku 1986 nedává spát ani autorům detektivek. Román s názvem Volně padat, jako ve snu, v němž se k událostem 27 let starým vrátíme, vydalo nakladatelství MOBA.

Volně padat, jako ve snu

Autor: Leif G. W. Persson
Překlad: Anna Štorkánová
Počet stran: 656

Přečtěte si více o knize Volně padat, jako ve snu a nenechte si ujít i naši recenzi knihy!

Lars M. Johansson se vrací k dvacet let starému případu nevyjasněné vraždy švédského ministerského předsedy Olofa Palmeho. Počet svědků i podezřelých se snížil a důkazy chybí. Původní vyšetřování plné různých nesrovnalostí a slepých uliček je ostře kritizováno, ve sledu událostí se však i poctivý policista Johansson mění v homo politicus. Kdo za vším stojí?

 ————————————————————————————–

A v závěrečné knize z naší nabídky se podíváme do skotského Edinburgu. I zde se páchají zločiny, které je třeba odhalit! V knize s názvem Vražedná míle z nakladatelství Baronet budeme hledat Edinburgského rozparovače.

Vražedná míle

Autor: Tony Black
Překlad: Ondřej Marek
Počet stran: 344

Přečtěte si více o knize Vražedná míle

V polích poblíž Edinburghu se najde tělo mladé dívky. Vše ukazuje na to, že vražda má sexuální motiv, a její bestiální provedení nápadně připomíná podobný čin, k němuž došlo před několika lety. Tehdy tisk pachatele překřtil na Edinburského rozparovače. Snaží se ho někdo jen napodobit, nebo Rozparovač skutečně znovu udeřil? A smíří se detektiv, který ho před lety nedopadl, s tím, že by Brennan na jeho místě mohl uspět?

  ————————————————————————————–

Jak se vám líbí knihy v naší dnešní nabídce? Poputujete ve fantazii na sever či na angloamerické území? A také můžete vybírat i mezi autorkami a autory– kdo podle vás píše lépe? Podělte se s námi!

Určete si vlastní cenu a zkuste si knihy vydražit
v našich aukcích a vysoutěžit v našich soutěžích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeExploze

Marklundová, Liza

Euromedia Group, 2013

zobrazit info o knizeKaždý má motiv

Robb, J. D.

Alpress, 2013

zobrazit info o knizeJarní mrtví

Mons Kallentoft

Host, 2013

zobrazit info o knizeÚdolí slz

O´Brien, Kevin

Baronet, 2013

zobrazit info o knizeŘíkej mi Princezno

Blaedelová, Sara

Host, 2013

zobrazit info o knizeVolně padat jako ve snu

Persson, Leif G. W.

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeVražedná míle

Black, Tony

Baronet, 2013

Napsat komentář