Román pro ženy, který přečtete jedním dechem

heřmánek 2
Příběh o statečnosti a vůli k životu. Začtěte se do silného příběhu ženy, která vzdorovala osudu a zvládla mnohé překážky.

Strhující příběh ženy, které osud původně rozdal horší karty než jiným. Byla silná, ačkoli si svou sílu neuvědomovala, a statečná, ačkoli o statečnosti nikdy nepřemýšlela. Dokázala najít obyčejné lidské štěstí i v tvrdé době a ještě tvrdších podmínkách. Přesto se nikdy necítila odstrčená či o něco ochuzená a dokázala prožít svůj život naplno.

Příběh začíná v roce 1946, kdy sedmnáctiletou Annu repatriují z Ruska do poválečného Československa. Oba rodiče jsou mrtví a matčini příbuzní v Čechách se uvolili o sirotka postarat. Anna přijíždí do krajiny, kterou zná jen z vyprávění, ale která se v jejích představách jeví jako země zaslíbená. Neumí řeč a příbuzné zná jen z fotografií. Přesto u nich doufá nalézt nový domov – jedinou jistotu v nejistém světě, který ji obklopuje.

Po příjezdu na místo se ale dovídá, že všechno je jinak. Ze dne na den se ocitá v nádherné, ale téměř vylidněné krajině Středohoří, s mužem, o němž ve skutečnosti nic neví…

HEŘMÁNKOVÉ ÚDOLÍ

Vydalo: Nakladatelství Moravská Bastei MOBA

Autor: Hana Marie Körnerová
Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 115 x 185 mm
Rok vydání: 2013
Vydání: druhé
ISBN: 978-80-243-5584-9

Přečtěte si více o knize Heřmánkové údolí

 

O autorce:

Hana Marie Körnerová se narodila v roce 1954 v Litoměřicích. Psala od dětství, toužila studovat historii a stát se spisovatelkou. Skončila ve zdravotnictví, ale nikdy nelitovala, sama říká, že patnáct let strávených v nemocnicích a ambulantních ordinacích patřilo k nejhezčím v jejím životě. Když v důsledku těžké nemoci musela práce ve zdravotnictví zanechat, vyndala ze šuplíku napsané romány a odnesla je do nakladatelství. První vyšel už v roce 1993.

Do míst, která důvěrně zná, a do atmosféry, v níž vyrůstala, se vrátila v románu Almužna jen pro bohaté (MOBA 2008). Autorčiným oblíbeným obdobím je napoleonská doba a devatenácté století vůbec. Z řady románů odehrávajících se v tomto časovém údobí v nakladatelství MOBA doposud vyšly: Carolina (2009), Pozlacená klec (2010), Láska a zášť (2010), připravuje se Setkání v Opeře… Körnerová napsala také několik románů z prostředí zdravotnictví, okrajově se toto téma dotýká i připravovaného románu Stanice odložených lásek.

Hana Marie Körnerová je vdaná, s manželem chirurgem mají čtyři děti a pět vnoučat. Posledních deset let žijí s dvěma psy a sedmi kočkami v Hřídelci v Podkrkonoší.

(Info o autorce a foto: nakladatelství MOBA)

—————————————————————-

Nakladatelství MOBA vzniklo na podzim roku 1991 a za více jak 18 let existence se vyprofilovalo na jednu z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Počtem ročně vydaných téměř 400 titulů se řadí mezi největší česká nakladatelství. Nakladatelství se specializuje na světovou krimi, původní českou detektivku, historické romány, literaturu faktu a romány pro ženy.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHeřmánkové údolí

Körnerová, Hana Marie

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář