Povídky, při kterých se můžete červenat

14podobTouhy
Sexuální fantazii se meze nekladou. Poznejte její různé podoby v sérii vyprávění a vydejte se na smyslnou cestu, na jejímž konci naleznete vášeň.

O erotické příběhy není v poslední době nouze, roztrhl se s nimi doslova pytel. I kniha 14 podob touhy patří do tohoto žánru. Jak napovídá název díla, jedná se o 14 povídek, které vypráví o různých sexuálních zážitcích. Knihu napsala Marie Gray a v České republice ji vydalo nakladatelství Fragment v roce 2013.

Kanadská autorka se narodila v roce 1963 a několik let se živila jako rocková zpěvačka. V současné době se věnuje především psaní knih. Napsala jich už celou řadu, ale u nás vyšla prozatím jen tato sbírka povídek.

Co se týče dějů povídek, jsou zpravidla upozaděny a celému vyprávění vždy vévodí sexuální scény, které jsou místy opravdu pikantní a popsané do nejmenšího detailu. Čtenář se zde seznámí s různými lidmi, kteří mají různé touhy a netají se jimi. Setká se tak s rockovou hvězdou a jeho tajnou obdivovatelkou, která se k němu touží dostat co nejblíže, jak jen to v případě dvou lidí jde, starší ženou a studentem, jenž se do ní zamiluje, ale také s párem, který se nastěhuje do nového bytu a seznámí se se svou sousedkou víc, než bývá běžně zvykem. Některé povídky jsou jemné, až skoro dojemné, jiné jsou bizarní a patří do kategorie „to se v běžném životě snad ani nemůže stát“.

Oceňuji fantazii autorky a její nápady na různé zápletky, ale nebyly moc dobře rozpracované, inteligentní čtenář již na začátku vytuší, jak celý příběh dopadne. Myslím si, že mohla nechat více prostoru samotnému příběhu a méně explicitnímu popisu erotických scén. Bylo jich na můj vkus až přespříliš. Dle mého názoru lze i příběh kolem těchto intimních vyprávění vystavět tak, aby si čtenář vychutnával obsah celé povídky a nejenom určité pasáže. Nelíbilo se mi ani to, že dvě ze čtrnácti povídek na sebe navazovaly a zbytek ne, buď měly navazovat všechny, a nebo žádná. Rušilo to tak celistvost knihy.

Nechci ale dílo jen hanit. Je vidět, že autorka nebo spíše její česká překladatelka oplývá velmi rozsáhlou slovní zásobou erotických slovíček, a tak byla opravdu každá scéna originální a svá. Mělo to svou jiskru, a pokud se člověk odpoutal od toho, že ví, jak vyprávění dopadne, mohl si užít spalující žár, který na něj prostřednictvím užívajícího si páru sálal. Našly se i pasáže, které mě mile překvapily svou strukturou a zápletkou.

Pokud bych měla knihu porovnat s podobnými tituly, nevychází z takového srovnání zrovna 14 podob touhy nejlépe. Ve stejné době vyšel stejně zaměřený titul Nahá, a ten je o třídu lepší, jak co se týče zpracování příběhu, tak i popisovaných erotických pasáží. Ty tu nejsou popisovány tak prvoplánově a skvěle do příběhu zapadají.

14 podob touhy doporučuji především ženám, které si chtějí při čtení jen odpočinout a o ničem nepřemýšlet. Tato kniha se dá zajisté použít i jako prostředek inspirace pro partnerské hrátky v posteli. A kdo ví, třeba čtenářky v díle objeví i něco víc než já.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize14 podob touhy

Gray, Marie

Fragment, 2013

Povídky, při kterých se můžete červenat - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Tereza Zítková Tereza Zítková napsal:

    Není zač. ;-) Všimla jsem si toho taky, ale přišlo mi to pak zajímavé – doufám, že z toho nikdo nebude zmatený :-)

  2. bokul bokul napsal:

    Díky za hodnocení knížky. Docela mne zaujal i nadpis této recenze, která je téměř totožná s jinou knihou téže autorky, která v roce 2006 vyšla rovněž v nakladatelství Fragment: Příběhy, při kterých se budete červenat :-)

Napsat komentář