Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. července 2013

Nenechte si ujít
Literární příznivci jistě uvítají pár horkých tipů na žhavé letní dny. Přinášíme vám souhrn akcí, které proběhnou v následujícím týdnu v různých koutech naší vlasti.

Po celý měsíc červenec bude probíhat Měsíc autorského čtení (zkráceně MAČ). Jedná se o 14. ročník jedné z nejvýznamnějších literárních událostí. V naší republice se angažují města Brno a Ostrava. Festival probíhá denně v době mezi 1. červencem a 3. srpnem a my vám z vybraných akcí přineseme reportáže, videa i rozhovory s autory. A hned v pondělí 8. července v Brně se můžete setkat s Arnoštem Goldflamem.

obálka knihy Revivalúterý 9. července se uskuteční v Praze v Paláci knih Luxor představení knihy Revival, podle které vznikl  stejnojmenný film Alice Nellis. Film byl představen na filmovém festivalu v Karlových Varech, do kin dorazí 11. července. Na akci vás od 15 hodin srdečně zve Mladá fronta, In Film, Bontonfilm a Palác knih Luxor.

Středa 10. července od 10 hodin bude ve znamení Prázdninového předčítání. Bude probíhat po dobu letních prázdnin každou středu. Tentokrát se budete moci zaposlouchat do četby Indiánských příběhů. A kam můžete s dětmi přijít? Do knihovny v Ústí nad Orlicí.

Kdo nestíhá brněnské pondělní setkání s Arnoštem Goldflamem, ve středu 10. července se v rámci Měsíce autorského čteníOstravě můžete těšit na tohoto spisovatele, herce a režiséra. Středeční večer vám zpříjemní od 20.30 v Klubu Atlantik.

Ve čtvrtek 11. července bychom vám rádi nabídli, taktéž v rámci Měsíce autorského čtení, setkání s prozaikem, bývalým spolupracovníkem Václava Havla a autorem knih z oblasti psychiatrie, Péterem Hunčíkem. Setkání s ním proběhne v Brně v Divadle Husa na provázku ve 20.30.Ti, kdo mají blíž do Ostravy, budou mít možnost poslechnout si autorské čtení Pétera Hunčíka v Klubu Atlantik v sobotu 13. července od 20.30 hodin.

Brně zůstaneme. Rádi bychom vás pozvali v pátek 12. července do knihkupectví Barvič a Novotný. Od 17 hodin zde proběhne autogramiáda Pavla Čecha. Podepisovat bude svou knihu Dobrodružství Rychlé veverky.

Tento měsíc je doslova nabitý literárními akcemi. Po prostudování programu Měsíce autorského čtení, který vám touto formou nabízíme, si určitě zpříjemníte horké letní dny.

Doporučení:
Share

Napsat komentář