Knižní tipy: mrazivé detektivky pro horké dny

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
V dnešních knižních tipech si vás dovolíme ochladit prostřednictvím příběhů, při nichž tuhne krev v žilách! Detektivky ze severu i západu mají šanci zaujmout vaši pozornost a přinést napínavé čtení na dovolené.

Norský autor Jo Nesbø vyletěl na výsluní popularity jako raketa. Jeho knihy s Harry Holem jsou populární po celém světě a ani naše republika není výjimkou. Na dovolenou můžete s sebou přibalit například sedmý případ s názvem Sněhulák, který vydalo nakladatelství Kniha Zlín.

V Oslu napadl první sníh. Birte Beckerová přichází domů z práce a chválí manžela a syna, jakého postavili v zahradě krásného sněhuláka. Jenže oni žádného sněhuláka nepostavili. Celá rodina užasle zírá z okna. Ráno je Birte pryč. Zmizela bez stopy. Jen sněhulák má kolem krku její šálu. Vrchní komisař Harry Hole dostává tajemný dopis s podpisem „Sněhulák“ a také novou kolegyni Katrine Brattovou, která si v tajuplnosti se Sněhulákem nezadá.

Přečtěte si více o knize Sněhulák a přečtěte si ukázku z ní

Podívejte se na trailer ke knize:

 

———————————————————————–

 

Edgar Wallace není na detektivní scéně žádným nováčkem. Spíše naopak – jeho jméno je spojováno s pojmy klasika a král anglické detektivky. Od jeho smrti uplynulo již 81 let, ale jeho romány vychází stále znovu. U nás je vydává nakladatelství Naše vojsko. A my vám dnes představíme případ Krádeže v expresu.

Nevídaný vynález může zpravidla znamenat užitečnost lidem – u lačných jedinců ovšem také rychlou cestu k obohacení se. Krádež formule na výrobu ohebného skla tedy rozpoutá zběsilý shon po pachateli. Vypátrá detektiv Milton Sands držitele chemického vzorce dřív než členové prospěchářské bandy?

Přečtěte si více o knize Krádež v expresu

 

———————————————————————–

 

I další titul z naší nabídky vás řádně ochladí! Knihy současného autora Jamese Pattersona  jsou totiž řazeny k dílům americké drsné školy a slouží i jako předloha seriálům televize ABC. Titul s názvem Jedenáctá rozhodne vydalo nakladatelství Alpress.

Když je nemilosrdně zavražděn milionář Chaz Smith, zjistí Lindsay Boxerová, že vražedná zbraň je totožná s tou, kterou někdo vzal ze skladu důkazních materiálů na jejím oddělení. Vrahem může být kdokoliv – dokonce i její nejbližší přítel.

Přečtěte si více o knize Jedenáctá rozhodne a přečtěte si i ukázku z ní

 

 ———————————————————————–

 

A teď zase na sever. Komiksovou verzi románu Steiga Larssona Muži, kteří nenávidí ženy I. ze slavné trilogie Milénium vytvořili Denise Mina, Leonardo Manco a Andrea Mutti. Tuto čtenářskou lahůdku vydalo nakladatelství Host a určitě může být vhodným doplňkem na vaši dovolenou!

Mikael Blomkvist je známý ekonomický novinář, který zrovna prohrál soudní spor s finančním magnátem Hansem-Erikem Wennerströmem, jehož špinavé praktiky se pokusil odhalit. Soud mu nařídil zaplatit tučné odškodné a jeho novinářská pověst je v troskách. V tu chvíli ho však kontaktuje bohatý průmyslník Henrik Vanger a učiní mu zvláštní nabídku. Pomůže mu porazit Wennerströma, pokud Blomkvist vyřeší zmizení jeho neteře Harriet, k němuž došlo před čtyřiceti lety.

Přečtěte si více o knize Muži, kteří nenávidí ženy I. a podívejte se i na trailer k tomuto vydání:

 

———————————————————————–

 

Pro milovníky napínavého čtení z prostředí CIA, bláznivých honiček a ostřelovačů tu máme titul s názvem  Krycí jméno Tesseract: Nepřítel. Román napsal Londýňan Tom Wood a vydalo jej nakladatelství Metafora.

Zabiják s krycím jménem Tesseract se pod tlakem okolností rozhodl dát se zapsat na výplatní listinu někdejšího nepřítele. Pro začátek dostane od CIA za úkol odstřelit jiného nájemného vraha, který má zlikvidovat vlivného ruského obchodníka se zbraněmi. A tím se celý kolotoč roztočí. Dva nejbohatší světoví překupníci zbraní se náhle pouštějí navzájem do války.

Přečtěte si více o knize Krycí jméno Tesseract: Nepřítel, přečtěte si ukázku z textu a podívejte se na trailer k předchozí knize o zabijákovi s krycím názvem Tessseract:

 

———————————————————————–

 

A na závěr si vám dovolíme nabídnout opět zástupce klasiky ve světě detektivek: Raymond Chandler a nové vydání jeho románu Sestřička z nakladatelství Mladá fronta. To bude jistě to pravé pro milovníky americké drsné školy a Phila Marlowa!

Románem Sestřička návazal Chandler na předchozí detektivky po pětileté pauze, kterou strávil jako scénarista v Hollywoodu. Zkušenosti z filmového průmyslu jsou znát v příběhu, v němž nechybí mocní producenti i vycházející hvězdy bez morálních zábran. Za Philem Marlowem přichází nesmělá Ormafay Questová, aby našel jejího bratra Orrina. Nabízí mu sice směšný honorář, nicméně případu se ujme. Netrvá dlouho a objeví Orrinovy stopy vedoucí do Hollywoodu. Marlowe postupně odhaluje osud mladého muže z Kansasu, který byl oslněn září stříbrného plátna.

Přečtěte si více o knize Sestřička a ukázku z ní

 

———————————————————————–

 

Tak která kniha z naší nabídky to u vás dnes vyhrála? Dáte přednost chladnému severu nebo americké či britské klasice? Podělte se s námi!

Pokud byste rádi vybírali pouze ze severských krimirománů, pak můžete s našimi předešlými tipy! A nebo dáte přednost české detektivce? I tu vám můžeme nabídnout v našich tipech! A dokonce máme i tipy na ryze ženské autorky – s námi si určitě knihu na dovolenou vyberete!

 

Využijte příležitost, určete si vlastní cenu
a zkuste si knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSněhulák

Nesbø, Jo

Kniha Zlín, 2012

zobrazit info o knizeKrádež v expresu

Wallace, Edgar

Naše vojsko, 2013

zobrazit info o knizeJedenáctá rozhodne

Patterson, James

Alpress, 2013

zobrazit info o knizeMuži, kteří nenávidí ženy I

Minaová, Denise - Manco, Leonardo - Mutti, Andrea

Host, 2013

zobrazit info o knizeKrycí jméno Tesseract: Nepřítel

Wood, Tom

Metafora, 2013

zobrazit info o knizeSestřička

Chandler, Raymond

Mladá fronta, 2013

Knižní tipy: mrazivé detektivky pro horké dny - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Ivana Sáčková Ivka.Iva napsal:

    Detektivky můžu, ale jen jednou :-)Pak už vím, jak to bylo :-)

  2. Alena Badinová Alena Badinová napsal:

    Přiznám se, že co se týče detektivek, nejsem vůbec vybíravá…;) Jen nemusím špionážní romány:( plné konspirací a politiky.
    Mám ráda jak klasiku (Chandler, Wallace), ráda čtu severskou krimi, ale líbila se mi i současná krimi – česká i světová.

Napsat komentář