Knižní tipy: žena jako autor současné světové krimiliteratury

RuzeVKnize
Dnešní knižní tipy budou plné zločinu – představíme v nich pestrou nabídku současné světové krimiliteratury. Mají ovšem i další společný rys –v kolonce autor mají uvedena ženská jména! Těšte se na napínavou četbu!

Nejprve si představíme květnovou novinku z nakladatelství Kniha Zlín. Jde spíše o psychologický ekothriller než o klasickou detektivku, ale o napětí v něm nebude nouze. Kniha se jmenuje Vytržení a vyšla v edici Fleet, která představuje stálice světové a evropské literatury.

Vytržení

Autor: Liz Jensenová
Překlad: Martina Neradová
Počet stran: 400

Přečtěte si více o knize Vytržení a prolistujte si ukázku z ní

Terapeutka Gabrielle Foxová zůstala po nehodě na vozíku, ale chce se co možná nejdříve zapojit do normálního života. A v léčebně pro psychicky narušené mladé delikventy je o pracovní síly nouze vždycky. Jednou z Gabrielliných pacientek je i charismatická Bethany Krallová, která ubodala vlastní matku k smrti a myslí si, že dokáže předpovídat přírodní katastrofy.

—————————————————————————-

Agenti FBI, únosy žen a napínavé pátrání. To vše jsou atributy další knihy v naší nabídce. Jmenuje se Zvrácené myšlenky a vydalo ji nakladatelství Fragment.

Zvrácené myšlenky

Autor: Andrea Kane
Překlad: Edita Drozdová
Počet stran: 360

Přečtěte si více o knize Zvrácené myšlenky a přečtěte si ukázku z ní

Agentka FBI Sloane Burbanková je mimo aktivní službu. Když se ale dozví o zmizení své kamarádky z dětství, chce se zapojit do pátrání. Vedením případu je pověřen Derek Parker – bývalý přítel Sloane, se kterým se nerozešli v dobrém. Dochází k dalším únosům, některé ženy jsou následně brutálně zavražděny. Sloane a Dereka nakonec zavedou všechny stopy k jedinému deviantnímu pachateli. Kdo bude jeho další obětí?

 —————————————————————————-

V dnešní nabídce je i kniha, která vás zavede do Londýna roku 1781. V temných vodách Temže je nalezeno mrtvé tělo. Tak začíná román s názvem Anatomie vraždy a vydalo ho nakladatelství Jota.

Anatomie vraždy

Autor: Imogen Robertsonová
Překlad: Ina Leckie
Počet stran: 384

Přečtěte si více o knize Anatomie vraždy a prolistujte si ukázku z ní

Harriet Westermanová věří celým srdcem v sílu spravedlnosti. Samotářského anatoma Gabriela Crowthera zase fascinuje lidské tělo. Oba proto přijmou nabídku, aby objasnili smrt jistého muže, i když tím riskují nařčení, že jejich zájem o vraždy je nepřirozený. V sázce je však i bezpečí celé země. Harriet a Crowther si ovšem nepřipouštějí, co všechno jim hrozí…

 —————————————————————————-

I v dalším z našich tipů zůstaneme v historii. Leč se přesuneme na jiný kontinent – do Japonska. V čase samurajů a šógůnů se odehrává napínavá kniha s názvem Róninova milenka. Vydalo ji nakladatelství Metafora.

Róninova milenka

Autor: Laura Joh Rowlandová
Překlad: Viktor Faktor
Počet stran: 376

Přečtěte si více o knize Róninova milenka. Více informací najdete i na našem webu.

Vražda, jaká nemá obdoby, rozdělí celé město na dva tábory. Jsou tito róninové, samurajové bez pána, bezectní zločinci, nebo naopak hrdinové krvavě mstící staré křivdy? Tím, kdo má do věci vnést jasno, je nejvyšší vyšetřovatel Sano Ičiró. Na povrch ale vyplouvají ohavná tajemství.

 —————————————————————————-

Prostředím jako stvořeným pro zločin se může stát skladiště kávy. Pokud chcete rozluštit záhadu, kdo chce o život připravit majitelku kavárny, pak si vyberte knihu Mezi zrnky kávy z nakladatelství MOBA.

Mezi zrnky kávy

Autor: Cleo Coyle
Překlad: Helena Smolaková
Počet stran: 288

Přečtěte si více o knize Mezi zrnky kávy

Clare Cosiová se po deseti letech vrací znovu do kavárny, radost jí však vydrží jen do té doby, než najde svoji asistentku v bezvědomí ve sklepě. Všude kolem jsou rozsypaná kávová zrnka. Policie považuje vše za nešťastnou nehodu. Případ je uzavřen. Ale Clare o tom není přesvědčená. Po odjezdu policie se jí hlavou honí neodbytné myšlenky. Proč byl odpadkový koš na jiném místě? Hrozí Clare nebezpečí? A… jsou všichni detektivové takoví fešáci?

 —————————————————————————-

Poslední napínavou knihou v naší nabídce je krimi thriller s názvem Chladné ostří. Je určen všem, kterým už bylo náct, ale určitě potěší i dospělé. Vydalo ho nakladatelství Fragment.

Chladné ostří

Autor: Franziska Gehm
Překlad: Michaela Škultéty
Počet stran: 192

Přečtěte si více o knize Chladné ostří

Na dřevěném ostrůvku uprostřed jezera je nalezena pobodaná dívka. Nikdo netuší, kdo mohl šestnáctileté Floře tak ublížit. Policie objeví spoustu stop, přesto se jí nedaří pachatele dopadnout. Opravdu si Flora z noci, kdy byla napadena, nic nepamatuje? Nebo snad mlčí úmyslně?

—————————————————————————-

Zaujaly vás knihy v naší dnešní nabídce? Co říkáte na převahu autorek? Je to k prospěchu žánru, nebo byste dali přednost tomu, kdyby detektivky psali pouze muži? Podělte se s námi o své názory!

Určete si vlastní cenu
a zkuste si knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVytržení

Jensenová, Liz

Kniha Zlín, 2013

zobrazit info o knizeAnatomie vraždy

Robertsonová, Imogen

Jota, 2013

zobrazit info o knizeRóninova milenka

Rowlandová, Laura, Joh

Metafora, 2013

zobrazit info o knizeChladné ostří

Gehm, Franziska

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeMezi zrnky kávy

Coyle, Cleo

Moravská Bastei MOBA, 2013

zobrazit info o knizeZvrácené myšlenky

Kane, Andrea

Fragment, 2013

Knižní tipy: žena jako autor současné světové krimiliteratury - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Alena Badinová ABA napsal:

    Mě by se víc líbily Anatomie vraždy a Mezi zrnky kávy. To první může být zajímavé z hlediska průkopnictví lékařské patologie a to druhé – líbí se mi poklid britského venkova, trošku mi to připomíná Agathu Raisinovou, která mě vcelku baví…

    Ženy prostě do psaní detektivek patří! Vždyť, co by byl svět detektivky bez Agathy Christie?? Nebo P.D. Jamesové a švédské současné autorky Camilly Lackberkové?? Ne, opravdu by mi chyběly ženy v krimiliteratuře.
    Když ženský román může napsat muž ;)

  2. Iveta Pešková Ivča napsal:

    Tak mě by určitě zajímal hnedka ten první tip. Napětí a psychologie tam je, může to být zajímavé.

Napsat komentář