Továrna Evropa… vyrobeno na Moravě

Psani
Tak zní nové téma literární soutěže Skrytá paměť Moravy, jejíž šestý ročník vyhlásil k 28. říjnu 2011 Jihomoravský kraj. Tentokrát si mladí autoři mohou položit otázky, co Moravu spojuje s Evropou, co je naopak rozděluje, nebo zda ještě záleží na tom, kde v Evropě se člověk narodí…

Téma může být uchopeno jako příběh lidí, věcí nebo myšlenek, které se zrodily na Moravě a (ne)dokázaly ovlivnit evropskou společnost. Nabízí ale také možnost literárně ztvárnit proces sjednocování Evropy z nejrůznějších úhlů pohledu a v konkrétních důsledcích pro život člověka.

Soutěže se mohou zúčastnit všichni mladí lidé ve věku 12 až 19 let, kteří zašlou do 31. března 2012 svůj prozaický text na zadané téma na adresu Památníku písemnictví na Moravě.

V průběhu soutěže se mohou mladí literáti nově setkávat na facebooku, kde má soutěž již svou stránku. Ani letošní ročník však nebude ochuzen o možnost osobního setkání na seminářích tvůrčího psaní Krocení literární múzy, které se budou konat od ledna do března v moravských městech. Pro zájem veřejnosti starší 19 let o tvůrčí psaní připravuje Památník také Krocení literární múzy pro starší (a pokročilé). V následujícím měsíci budou došlé příspěvky předány odborné porotě, která vybere tři nejlepší v každé soutěžní kategorii, a v červnu budou jejich autoři odměněni na slavnostním vyhlášení výsledků v areálu Slovanského hradiště v Mikulčicích.

Aktuální soutěžní podmínky, přihlášku a statut soutěže najdou zájemci na webových stránkách pořádajících institucí: www.kr-jihomoravsky.cz, www.muzeumbrnenska.czwww.masaryk.info .

SOUTĚŽ: Skrytá paměť Moravy

VYHLAŠOVATEL: Jihomoravský kraj

ORGANIZACE SOUTĚŽE: Muzeum Brněnska, pobočka Památník písemnictví na Moravě, Masarykovo muzeum v Hodoníně, pobočka Slovanské hradiště v Mikulčicích

VYHLÁŠENÍ VI. ROČNÍKU: 25. října 2011

UZÁVĚRKA: 31. března 2012

Doporučení:
Share

Napsat komentář