Nenechte si ujít v týdnu od 17. do 23. června 2013

Nenechte si ujít
Copak na vás čeká třetí červnový týden? Přicházející léto o sobě dává konečně vědět, ale já věřím, že si najdete čas i na literární akce.

Máte-li pro strach uděláno, pak vám v pondělí 17. června budou v Praze číst hrůzostrašné povídky autoři tvůrčí skupiny Hlava nehlava. Půjde o autorské čtení z knihy hororů Zuby nehty. Bát se budete v Knihkupectví a vinotéce Fantazie na Tylově náměstí od 17.30 hodin.

Na úterý 18. června nakladatelství Jota připravilo autogramiádu Miloslava Stingla spojenou s křtem jeho knihy Ukradený totem. Zajímavá publikace, v níž se malí čtenáři dostanou do různých koutů světa, je dílem tohoto zcestovalého muže. Kam  můžete přijít? Do Paláce knih Luxor na Václavském náměstí v Praze.

Ve středu 19. června bych vás ráda pozvala do Brna, kde se od 17 hodin koná autogramiáda známé novinářky a spisovatelky Pavly Jazairiové. Tato akce bude probíhat v rámci oslav 130 let knihkupectví Barvič a Novotný.

obálka knihy Člověk GabrielDalší autogramiáda proběhne ve středu v Praze v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí. Od 16 hodin na vás bude čekat spisovatelka Kateřina Dubská. Přijede za vámi ze samoty v Bílých Karpatech, kde je její domov, aby představila svou prvotinu s názvem Člověk Gabriel, snový příběh o kočovných cikánech, kteří rozuměli přírodě a uměli „mluvit“ se zvířaty. Akci pořádá nakladatelství Jota.

Jste-li z Písku a okolí, nenechte si ujít slavnostní křest nového historického románu spisovatele Vlastimila Vondrušky. Jmenuje se Msta písecké panny. Místem křtu bude symbolicky velký sál píseckého hradu, kde se děj odehrává. Přijít můžete v 16 hodin.

Ve čtvrtek 20. června bude opět akce v knihkupectví Barvič a Novotný obálka knihy Brno nacistickév Brně. Na tento den je od 17 hodin připravena autogramiáda Alexandra Brummera a Michala Konečného. Můžete si od nich nechat podepsat jejich novinku Brno nacistické vydanou nakladatelstvím Host. Jedná se o netradičního průvodce po více než čtyřiceti brněnských lokalitách v neutěšené době druhé světové války. Kniha již byla oficiálně představena a zítra vám z této akce přineseme (video)reportáž!

V Praze na vás čeká v prvním patře knihkupectví Kanzelsberger na Andělu autogramiáda Evy Brabcové a Martiny Wolfové. Obě dámy přijedou představit své knihy, Ženu v (kon)kursu a Prokletí ohně (recenze obou knih najdete na našem webu). Akce  nakladatelství Metafora proběhne od 17 hodin.

obálka knihy Žena v (kon)kursuobálka knihy Prokletí ohně

O víkendu, konkrétně v sobotu 22. června zavítají do Pardubic Lichožrouti. A vy můžete být u toho! Krajská knihovna Pardubice je uvítá od 17 hodin.

Věřím, že si vyberete a zpestříte si tak hezké červnové dny.

Doporučení:
Share

Napsat komentář