V knihovně opět po roce hnízdil Dudek

Dudek_nahled
Téměř 120 dětí si v litvínovské knihovně užilo vystoupení malíře a ilustrátora Adolfa Dudka.

Městská knihovna Litvínov připravila jako dárek pro druhé ročníky ZŠ Ruská a ZŠ s rozšířenou výukou jazyků Litvínov vystoupení malíře a ilustrátora Adolfa Dudka. Ten je v litvínovské knihovně pro velkou oblíbenost již každoročním hostem.

Stejně jako minulý rok, i letos sklidilo vystoupení u školáků obrovský úspěch. Pan Dudek ve své interaktivní show dětem ukázal své ilustrace, zasoutěžil si s nimi a na závěr jim místo svého autogramu nakreslil dudka. Vystoupení malým divákům zároveň ukázalo, jak snadné je stát se dobrým malířem.

I děti, které si myslely, že nemají výtvarný talent, sklidily aplaus svých spolužáků. Pod vedením veselého ilustrátora totiž dokázaly vytvořit krásné obrázky, a to pouze pomocí kruhů, trojúhelníků, čtverců a obdélníků. Všechny děti byly okamžitě vtaženy do děje a jejich nadšení rozeznělo celou knihovnu.

Pro děti z jazykové školy, které se loňský rok zúčastnily projektu Knížka pro prvňáčka, to bylo báječnou odměnou a zakončením jejich celoroční snahy,“ říká Blanka Beranová, která měla celý projekt na starosti. Splnila tak slib, který dětem na konci školního roku dala.

Věřím, že se dětem páteční odměna ve formě akční ilustrátorské show líbila a odnesly si z knihovny nezapomenutelné zážitky,“ dodává Beranová.

Více fotek z akce a další informace o knihovně naleznete zde.

Doporučení:
Share

Napsat komentář