Krajina známá i neznámá

krajina
Kniha, která potěší milovníky zeměpisné tematiky. Dozvíte se informace o krajinářských školách, managementu krajiny, o způsobu tvorby krajinných map a mnohém dalším.

Publikace pojednává o prostorových aspektech soudobého studia a využívání krajiny. Přibližuje klíčové poznatky krajinářských škol Východu i Západu, jejich teoretické a praktické aspekty. Zvláštní pozornost je věnována strukturním a dynamickým stránkám krajiny a krajinných jednotek, jejich hierarchickému systému a příčinám vzniku krajinných jednotek od planetární po místní úroveň.

Praktickým potřebám managementu krajiny jsou věnovány dodatky popisující procesy tvorby krajinných map různého rozlišení, historických změn využití krajiny, ekologické stabilizace, optimalizace využívání a hodnocení přírodních rizik pomocí geodat a technologií GIS.

 


Nauka o krajině

Nakladatelství: Academia

Autor: Jaromír Kolejka

Rok vydání: 2013
Počet stran: 440
Rozměr: 170 × 240 mm
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-200-2201-1

 

Přečtěte si více o knize Nauka o krajině

 

 ————————————————————————————–

 

Nakladatelství vzniklo v roce 1953 původně jako nakladatelství Československé Akademie věd. Název Academia nese od roku 1966.

Academia vydává původní vědecké monografie a práce českých vědců, díla klasiků vědy, překlady zahraničních autorů, populárně naučnou literaturu, literaturu faktu, encyklopedie, slovníky, jazykové učebnice, příručky a vysokoškolské učebnice, ale také kvalitní českou i překladovou beletrii. V nakladatelství dále vychází populárně naučný časopis Živa.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNauka o krajině
Geografický pohled a východiska

Kolejka, Jaromír

Academia, 2013

Napsat komentář