Knižní tipy pro domácí pohodu

StastnaMama
Dnešní knižní tipy potěší všechny maminky, babičky, ale také i jejich mužské protějšky, pokud mají rádi domácí pohodu.  Nabídneme vám inspiraci do kuchyně, pro ruční práce i knihy pro dobré psychické rozpoložení.

První knihu upotřebí všichni, kteří mají doma malé děti. Ty rády kladou všetečné otázky a někdy je obtížné najít na ně odpověď. Co dělat, když se děti ptají na Boha, vám poradí stejnojmenná kniha z nakladatelství Portál.

Když se děti ptají na Boha

Autor: Anselm Grün, Jan-Uwe Rogge
Překlad: Lucie Simonová
Počet stran: 168

Přečtěte si více o knize Když se děti ptají na Boha a přečtěte si i ukázku

Výchovný poradce a benediktinský mnich se sešli nad tématem, které je pro mnohé rodiče oříškem: Jak s dětmi mluvit o Bohu, co jim říci dříve a co později, je třeba překládat jim slova Písma do „maminkovské řeči“, nebo se stačí s nimi modlit a vychovávat je, jak to dělají ostatní rodiče, a spoléhat na výchovnou intuici a na to, že se děti nějak o Bohu dozvědí samy?

 

—————————————————————–

 

I další kniha nám umožní zlepšit naši vzájemnou komunikaci. Pokud nám totiž chybí empatie, neboli vcítění, můžeme být k sobě necitliví. Jak na to, aby nám spolu bylo lépe,  poradí všem kniha s názvem Empatie z nakladatelství Grada.

Empatie
Vcítění v každodenním životě

Autor: Jirina Prekop
Počet stran: 132

Přečtěte si více o knize Empatie, prolistujte si ukázku z ní nebo si přečtěte část textu na našem webu

Známá psycholožka českého původu působící dlouhá léta na dětské klinice ve Stuttgartu ukazuje pomocí četných příkladů typických i pro české prostředí, jak v mnoha oblastech našeho každodenního života narážíme na chybějící schopnost empatie. Tato tematicky ojedinělá kniha vykresluje obrazy empatie a naopak bezohlednosti v konkrétních situacích všedního dne.

 

—————————————————————–

 

Od psychologie se přesuneme do kuchyně. Potřebujete nové, zdravější recepty, které by podpořily vaši životní pohodu? Pak je tu právě pro vás Velký dietní plán aneb 12 jídelníčků na celý rok z nakladatelství Mladá fronta.

Velký dietní plán
aneb 12 jídelníčků na celý rok

Autor: Petra Lamschová, Jana Vašáková
Počet stran: 240

Přečtěte si více o knize Velký dietní plán a prohlédněte si i ukázku z ní

Autorky v průběhu dvou let shromáždily neuvěřitelné množství receptů na chutná jídla, která jsou ještě ke všemu zdravá. Sestavily z nich 12 ukázkových jídelníčků, např. bylinkový či ovocný, které vycházejí ze zásad zdravé výživy. Každý jídelníček je představen úvodním textem a pak následují recepty na celý týden od snídaně přes svačiny a oběd až po večeři.

 

—————————————————————–

 

Pro naše zeměpisné šířky neobvyklá, ale jistě zajímavá budou jídla z japonské kuchyně. Pokud máte chuť si jimi zpestřit jídelníček, pak vám určitě pomůže nová Velká japonská kuchařka z nakladatelství Fragment.

Velká japonská kuchařka

Autor: Mie Krejčíková-Okamurová, Tomio Okamura
Počet stran: 152

Přečtěte si více o knize Velká japonská kuchařka a podívejte se i na video ke knize

Nechte se inspirovat oblíbenými recepty této asijské kuchyně. Pod vedením čtyř nejlepších japonských kuchařů, kteří působí v České republice, zvládnete přípravu sushi i japonských specialit krok za krokem. Návody jak připravit ryby, rýži, zeleninu a výběr kuchyňského náčiní doplňují další důležité rady a informace. Všechny recepty připravíte ze surovin, které jsou snadno dostupné v obchodní síti v ČR.

 

—————————————————————–

 

Když si dobře uvaříte, máte čas i na koníčky. Pokud rády háčkujete, určitě uvítáte knihu plnou návodů, jak tímto způsobem obléci panenky svých dětí. Knihu Háčkujeme na panenky vydalo nakladatelství Metafora ve své edici Pro šikovné ruce.

Háčkujeme na panenky

Autor: Cedrine Armani
Počet stran: 64

Přečtěte si více o knize Háčkujeme na panenky a prolistujte si ukázku krásných výrobků

V této knížce najdete 45 překrásných háčkovaných modelů na panenky dvou základních velikostí (42 cm a 36 cm) včetně detailních, srozumitelných návodů. Pořiďte jim originální šatník na všechna roční období. Základní použitá oka: řetízkové oko, řetízek, dlouhý sloupek, pevné oko, krátký sloupek… jsou uvedena v podobě barevných schémat.

 

—————————————————————–

 

A kdo neumí háčkovat? Ten může luštit křížovky! Všem seniorům vstříc vychází v edici Křížovky pro seniory z nakladatelství Fragment, tentokráte se v nich vydáte Po stopách českých filmů.

Křížovky pro seniory – Po stopách českých filmů 

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná

Přečtěte si více o knize Křížovky pro seniory – Po stopách českých filmů a prohlédněte si ukázku z ní

Luštěte a vydejte se po stopách českých filmů! Osmdesátka švédských křížovek vás pobaví a zábavné historky a zajímavosti z natáčení provedou zákulisím oblíbených filmových příběhů. Velký formát a větší písmo usnadňují čtení i luštění.

 

—————————————————————–

 

Dostali jste chuť něco z naší nabídky vyzkoušet? A co by to bylo – kuchařka nebo zajímavé křížovky či troška psychologie pro všední den? Podělte se s námi o své dojmy.

Určete si vlastní cenu
a zkuste si knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdyž se děti ptají na Boha

Grün, Anselm - Rogge, Jan-Uwe

Portál, 2013

zobrazit info o knizeEmpatie
Vcítění v každodenním životě

Prekop, Jirina

Grada, 2013

zobrazit info o knizeVelký dietní plán
aneb 12 jídelníčků na celý rok

Vašáková, Jana - Lamschová, Petra

Mladá fronta, 2012

zobrazit info o knizeVelká japonská kuchařka

Okamura, Tomio - Krejčíková Okamurová, Mie

Fragment, 2013

zobrazit info o knizeHáčkujeme na panenky

Armani-Cendrine

Metafora, 2013

zobrazit info o knizeKřížovky pro seniory - po stopách českých filmů

Fragment, 2013

Napsat komentář