Zasoutěžte si o komiksovou podobu slavné detektivky Muži, kteří nenávidí ženy

dragon-tattoo2
Kdo by neznal Milénium, úchvatnou trilogii, kterou sepsal švédský autor Stieg Larsson. Tento celosvětový fenomén, jenž si získal srdce nejednoho čtenáře, nyní vychází i v komiksové podobě.

Mikael Blomkvist je známý ekonomický novinář, který se zrovna nachází v nelehké situaci, prohrál soudní spor s finančním magnátem Hansem-Erikem Wennerströmem, jehož špinavé praktiky se pokusil odhalit. Soud mu nařídil zaplatit tučné odškodné a jeho novinářská pověst je v troskách. Nejradši by zalezl pod zem. V tu chvíli ho však kontaktuje bohatý průmyslník Henrik Vanger a učiní mu zvláštní nabídku. Pomůže mu porazit Wennerströma, pokud Blomkvist vyřeší zmizení jeho neteře Harriet, k němuž došlo před čtyřiceti lety.

Mikael se ihned pustí do pátrání a na pomoc si přizve nepřekonatelnou mladou hackerku Lisbeth Salanderovou. Společně tvoří zvláštní pár, ale skvělý tým a brzy začnou odhalovat temnou a krvavou historii rodiny Vangerů.

 

 

Trilogie Milénium švédského autora Stiega Larssona se stala celosvětovým fenoménem, nyní vychází první díl série v komiksové podobě. Text adaptovala známá autorka kriminálních románů Denise Mina, grafické podoby se ujali Leonardo Manco, který se podílel například na sérii Hellblazer, a Andrea Mutti, spolupracující s nakladatelstvími jako DC Comics, Marvel nebo IDW. Komiksové zpracování trilogie je rozděleno do šesti dílů, Muži, kteří nenávidí ženy I (v anglofonních zemích vyšlo pod názvem Dívka s dračím tetováním, The Girl with the Dragon Tattoo) jsou prvním z nich.

 

Muži, kteří nenávidí ženy I.

Autoři: Minaová, Denise – Manco, Leonardo – Mutti, Andrea
Překlad: Luděk Janda
Počet stran: 152
Vazba: brožovaná
ISBN: 978-80-7294-845-1
Vydání: 04/2013

Knihu Muži, kteří nenávidí ženy I. vydalo nakladatelství Host

 

O autorech

Denise Mina je skotská autorka detektivek a divadelních her. Její prvotina Garnethill získala ocenění Dýka Johna Creasyho (John Creasy Dagger).
Leonardo Manco je argentinský komiksový autor a kreslíř. Je známý svým temným, zrnitým stylem. Pracoval mimo jiné na sériích Blaze of glory, Apache skies, Deathlook a Hellblazer.
Andrea Mutti navštěvoval Mezinárodní školu komiksu v Brescii. Dosud pracoval výhradně pro francouzský trh a je známý svou prací na sériích DMZ a The executor společností DC a Vertigo.

 

Vyhrajte komiks Muži, kteří nenávidí ženy I.

Pokud vás komiks Muži, kteří nenávidí ženy I. zaujal, nebo jste četli jeho románovou předlohu a jste zvědaví, jak se povedla jeho komiksová verze, neváhejte a zúčastněte se naší soutěže, kterou jsme si pro vás společně s nakladatelstvím Host připravili.

Dva z vás se po jejím skončení budou radovat z komiksové podoby světoznámého detektivního románu Stiega Larssona. Stačí jen zodpovědět soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

 

Soutěžit o komiks Muži, kteří nenávidí ženy I. můžete
od 23. května do 5. června 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Všechny ilustrace: Copyright:© 2013 Moggliden AB. All rights reserved

 ———————————————————————-

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků. Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Související soutěž

Soutěž o 2 komiksy Muži, kteří nenávidí ženy I.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMuži, kteří nenávidí ženy I

Minaová, Denise - Manco, Leonardo - Mutti, Andrea

Host, 2013

Napsat komentář