Zasoutěžte si s filmem Hypnotizér o knižní předlohu Larse Keplera

hypnotizer3
Veleúspěšný thriller švédského spisovatele vstupuje do kin ve zfilmované podobě. Díky naší soutěži můžete vyhrát nejen tištěnou verzi románu, ale dokonce i audioknihu!


Po úspěšných filmech jako Co žere Gilberta Grapea, Pravidla moštárny nebo Lov lososů v Jemenu natočil po dvaceti pěti letech uznávaný režisér Lasse Hallström opět švédský film. Kriminální thriller Hypnotizér byl uveden v premiéře na Febiofestu a nyní vstupuje i do českých kin.

 

O filmu

Švédský thriller Hypnotizér je natočen podle stejnojmenné knižní předlohy Larse Keplera, která se záhy stala hitem ve všech zemích, kde vyšla. Pod pseudonymem Lars Kepler se ve skutečnosti skrývá manželský pár známých švédských spisovatelů – Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril.

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo a zachránil tak jeho starší sestru, než bude pozdě. Je to už deset let, co Erik s hypnózou přestal a slíbil, že se k ní už nikdy neuchýlí. Nakonec se ale nechá přesvědčit a všichni se ocitnou ve víru nečekaných událostí.

 

 

Lasse Hallström se proslavil hlavně v Hollywoodu a Hypnotizér je nejenom jeho prvním švédským filmem po pětadvaceti letech, ale zároveň prvním thrillerem.

„Vždycky jsem cítil nutkání vrátit se do Švédska, a nejen na letní prázdniny, ale strávit ve Stockholmu delší čas. A nejlepší způsob, jak navštívit nějaké místo, je najít si tam práci,“ říká s úsměvem režisér.

 

Film Hypnotizér přináší do našich kin společnost EEAP

 

Hypnotizér (The Hypnotist)

Žánr: krimi/thriller
Země: Švédsko
Režie: Lasse Hallström
Hrají: Mikael Persbrandt / Lena Olin / Tobias Zilliacus
Délka filmu: 122 min
Verze: české titulky
Přístupnost: do 12 let nevhodný

Více o filmu Hypnotizér se také dozvíte zde

 

Premiéra filmu Hypnotizér: 23. 5. 2013

 

Pozor, soutěž!

Hledáte film, u kterého by vám na těle naskočila husí kůže? Nebo jste četli knihu Hypnotizér od Larse Keplera, kterou u nás vydalo nakladatelství Host, a zajímá vás, jak vydařené je její filmové zpracování?

Pak byste si rozhodně neměli nechat ujít film Hypnotizér, který brzy přijde do našich kin.

Ve spolupráci se společností EEAP jsme pro vás připravili soutěž o dvě tištěné knihy a dvě audioknihy Hypnotizér. Radovat se budou hned tři úspěšní soutěžící, první obdrží tištěnou verzi knihy i audioknihu, druhý tištěnou knihu a třetí soutěžící se bude moci těšit z audioknihy.

Stačí správně zodpovědět na jednoduchou soutěžní otázku a mít šťastný odhad.

 

Soutěžit s filmem Hypnotizér můžete
od 20. května do 2. června 2013.

 

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o tištěné i audio předlohy filmu Hypnotizér

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHypnotizér
Audio na CD

Kepler, Lars

OneHotBook, 2013

zobrazit info o knizeHypnotizér

Kepler, Lars

Host, 2011

Napsat komentář