Tvůrčí dílna s Petrem Horáčkem

HORACEK_PEREX
Spisovatel Petr Horáček na veletrhu Svět knihy namaluje společně s dětmi obraz pro jejich nemocné kamarády.

Petr Horáček i nakladatelství Portál chtějí  na letošním veletrhu oslovit co nejširší veřejnost a upozornit na pomoc potřebným i na podporu čtení a kreativních aktivit u dětí.

Při příležitosti vydání knihy Papuchalk Petr se 18. května na veletrhu Svět knihy Praha uskuteční tvůrčí dílna. Akce se koná od 10.00 do 11.50 hod na Výstavišti Praha 7 – Holešovice, v Průmyslovém paláci – Literárním sále.

Papuchalk Petr

Co se stane, když Petrův nejlepší kamarád Pavel najednou zmizí? Jestlipak se zase setkají? Petr ho s pomocí kamarádské velryby hledá všude, ale ne a ne ho najít. Málem to vzdá, ale nakonec se na obzoru objeví ptačí silueta. Kdo to asi bude?

 

Autor: Petr Horáček
Překladatel: Marie Těthalová
Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Doporučená cena: 149 Kč
ISBN: 978-80-262-0361-2
Vyšlo: 9. května 2013
Další informace o knize najdete zde

 

Tvůrčí dílna s Petrem Horáčkem

Spolu s dětmi vytvoří Petr Horáček obraz na motivy příběhů z jeho knih. Každé dítě namaluje svoji malou část a ze všech pak bude sestaven velký obraz. K tomu si děti poslechnou část příběhu z Horáčkovy knihy a setkání se spisovatelem mohou využít také k dotazům. Jako vzor pro malování jim poslouží jiný obraz, který vznikne jen o pár dnů dříve. Petr Horáček navštíví Mateřskou školu Krynická v Praze 8 a zde s dětmi namalují podobné dílo, jež ve tvůrčí dílně vystaví.

Obě díla – obrazy věnuje Petr Horáček k výzdobě oddělení dětské chirurgie a traumatologie Nemocnice Na Bulovce, kde se dlouhodobě léčí děti. Jejich předání proběhne také na knižním veletrhu na závěr tvůrčí dílny. Zúčastní se ho jak zástupci nemocnice, tak autor a samotní spolutvůrci-děti. Ty tak budou přímo svědky toho, jak je jejich práce užitečná.

Tvůrčí dílna bude na veletrhu volně přístupná dětem jakéhokoli věku.

 

Další knihy Petra Horáčka vydané češtině

Nový domek pro myšku

Jak může myška dostat velké jablko do svého malinkého obydlí? Nezbude jí nic jiného, než si najít jiné, o něco větší bydlení. Všechny domečky, které cestou potká, ale už mají svého nájemníka. Jak její putování za novým domkem dopadne, to se dozvíte v knížce.

Bližší informace o knize Nový domek pro myšku naleznete zde.

Husa Líza

Husa Líza by moc chtěla být jiná než ostatní husy. Chtěla by umět klapat zobákem tak silně jako tukan, plavat jako tuleň a skákat jako klokan. Ale když se pokusí zařvat tak silně jako lev, pochopí, že být jednou z davu taky není tak špatné.

Bližší informace o knize Husa Líza naleznete zde.

 

O autorovi

Petr Horáček pochází z Česka, žije a tvoří ve Velké Británii. Jeho publikace pro děti, kterých má na kontě tři desítky, získaly mnohá mezinárodní ocenění a vyšly např. v USA, Německu, Francii, Anglii nebo v Japonsku. Nakladatelství Portál vydalo česky jeho knížky Nový domek pro myšku a Husa Líza, v květnu vyšel Papuchalk Petr a na Vánoce vyjde Husa Líza a vánoční hvězda. Na základě bohatých zkušeností Petra Horáčka z Británie vznikl doprovodný projekt, který má za cíl přivést děti ke čtení i malování a současně přispět dobré věci.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePapuchalk Petr

Horáček, Petr

Portál, 2013

zobrazit info o knizeHusa Líza

Horáček, Petr

Portál, 2012

zobrazit info o knizeNový domek pro myšku

Horáček, Petr

Portál, 2012

Napsat komentář