Knižní tipy pro dětské tvoření a rozvoj dovedností

OtecCteDiteti
V dnešních tipech najdete knihy, které pro vás budou inspirací pro volný čas s dětmi. Můžete si něco hezkého vyrobit, zahrát báječné hry či pomoci zábavnou formou rozvinout dětské vyjadřovací schopnosti.

Máte pocit, že  se vaše dítě špatně vyjadřuje? Obtížně skládá věty a hledá správná vyjádření? Pak by vám mohla pomoci publikace s názvem Aktivity k rozvíjení vyjadřovacích schopností u dětí autorky Evy Schneiderové, kterou vydalo nakladatelství Portál.

Kniha představuje soubor her, hříček, zábavných úkolů a inspirací, které vycházejí z pohádkových motivů – klasických i současných. Aktivity hravou formou rozvíjejí vyjadřovací a komunikační dovednosti dětí, slovní zásobu, tvořivý přístup k jazyku, textu a příběhu, vztah k literatuře.

Přečtěte si více o knize Aktivity k rozvíjení vyjadřovacích schopností u dětí a  prohlédněte si ukázku z knihy.

 

———————————————————————

Zvládnout abecedu může být pro některé děti těžké, ale s Abecedníkem to jistě bude hračka! Stvořily ho pro vás hned tři dámy: Eva Mikolášková, Eva Mikšíčková a Barka Zichová. Knihu vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Učit se abecedu nemusí být nuda. Máte-li k tomu dostatečné množství obrázků, pár krátkých ilustrovaných příběhů a zábavných úkolů, může to být i legrace. Každému písmenku je věnovaná dvoustrana (až na ta „exotičtější“ jako X, Y) s obrázky věcí, které v sobě písmeno obsahují, a s úkoly na procvičování zápěstí i samotného psaní.

Přečtěte si více o knize Abecedník a prohlédněte si ukázku z ní

———————————————————————

Vyrábíte rádi? Máme tu jeden tip! Zažít tvůrčí legrace můžete i s těstovinami. Nevěříte? Pak vyzkoušejte knížku Hravé těstoviny Lionela Hoernera, kterou pro všechny „hračičky“ vydalo nakladatelství Metafora.

Zvířata, panáčci, dopravní prostředky a další nápadité hračky a ozdoby, které najdete v téhle knize, jistě zaujmou starší i mladší generaci veselou barevnou vizáží i jednoduchostí výroby. U každého výrobku najdete podrobný návod k jeho zhotovení a fotografie všech výtvorů i těstovin, které k tomu budete potřebovat.

Přečtěte si více o knize Hravé těstoviny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————————————————

Vzpomínáte si na své dětské hry? Co jste nejčastěji hráli s kamarády v parku? Ztratil čáp čepičku nebo Honzo, vstávej? A co vaše děti, znají nějaké hry nebo svůj volný čas tráví u počítače? Pokud máte problém je dostat ven, vyzkoušejte hravou knížku s názvem Super hry a rošťárny pro kluky a holky s ilustracemi Antonína Šplíchala od nakladatelství Fragment.

Super hry domů, do školy i na hřiště! Cukr – káva, Honzo, vstávej, Školka s míčem, Kuba řekl, Kdo má víc a spousta dalších skvělých her pro kluky a holky.

Přečtěte si více o knize Super hry a rošťárny pro kluky a holky

———————————————————————

A když je ošklivo, můžete zůstat doma a k zábavě vám postačí pár krabiček od zápalek. Pokud si neumíte představit, že by se z nich dalo něco vyrobit, pak neváhejte a pořiďte si poslední knihu z našich tipů. Jmenuje se Převlečené krabičky od zápalek a v edici Pro šikovné ruce ji vydalo nakladatelství Metafora.

Vyrobte si šibalské králíčky, něžné ovečky, tajnůstkářské žáby, sáňkující děti, vlaky, auta, lodě, krokodýly, slony, ale i dinosaura nebo veselé tužky, které pobaví. K tomu všemu budete potřebovat jen něco málo knoflíků, odstřižky látek a zbytky vlny, pohyblivé oči a různé barvy…

Přečtěte si více o knize Převlečené krabičky od zápalek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————————————————

 

Myslíte si, že by vás mohla některá z představených knih inspirovat? Čemu dáte přednost – rozvoji jazykových dovedností, nebo vyrábění drobných potěšení z netradičních materiálů? Podělte se s námi v komentáři.

Určete si vlastní cenu,
zkuste si knihy vydražit v našich aukcích!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAktivity k rozvíjení vyjadřovacích dovedností u dětí

Schneiderová, Eva - Hanzová, Marie

Portál, 2013

zobrazit info o knizeAbecedník

Eva Mikolášková, Eva Mikšíčková, Barka Zichová

Mladá fronta, 2009

zobrazit info o knizeHravé těstoviny
Figurky, zvířátka a rozmanité drobnosti

Hoerner, Lionel

Metafora, 2013

zobrazit info o knizeSuper hry a rošťárny pro kluky a holky

Fragment, 2013

zobrazit info o knizePřevlečené krabičky od zápalek

Schmill-Van der Berghe, Claude

Metafora, 2013

Knižní tipy pro dětské tvoření a rozvoj dovedností - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. Ivana Sáčková Ivka.Iva napsal:

    Moc se mi líbí hravé těstoviny. Ta žirafa je super! :-)

  2. Alena Badinová ABA napsal:

    Tak nám by se určitě hodila hned první knížka – rozvoj vyjadřování chodíme podporovat na logopedii, ale inspirace není nikdy dost.
    A dcerce by se líbily tvořivé knížky ;)

Napsat komentář