Zasoutěžte si o historický thriller z prostředí Londýna

anatomievrazdy
Londýn na konci 18. století. Z temných vod Temže je vytaženo mrtvé tělo neznámého muže. Za jakým účelem musel zemřít? A jakou roli v celém případu hraje tajemství, jež ovlivňuje celou Anglii?

V nakladatelství Jota vychází volné pokračování
historického thrilleru Nástroje temnoty.

 

Londýn 1781.

Královské loďstvo bojuje na moři s Francouzi a ulicemi Londýna obíhají nejrůznější zvěsti. A zatímco na březích Temže to kypí životem, z jejích kalných vod vytahují dva převozníci mrtvé tělo. Šlo o nešťastnou náhodu, soukromé vyřizování účtů nebo součást spiknutí ohrožujícího jedno z nejdůležitějších tajemství celé Anglie?

V jiné části města si privilegovaní vychutnávají život plný přepychu. Málokdo z nich však tuší, co se odehrává pod slupkou bezstarostné zábavy. Přece se však najdou lidé ochotní podívat se pod povrch, bez ohledu na to, do jak nebezpečných hloubek se mohou dostat.

Harriet Westermanová, omrzelá konvenčním životem venkovské zámecké paní i znepokojená vážným zdravotním stavem svého manžela, věří celým srdcem v sílu spravedlnosti.

Samotářského anatoma Gabriela Crowthera zase fascinuje lidské tělo. Oba proto přijmou nabídku, aby objasnili smrt jistého muže, i když tím riskují nařčení, že jejich zájem o vraždy je nepřirozený. V sázce je však i bezpečí celé země. Harriet a Crowther si ovšem nepřipouštějí, co všechno jim hrozí…

 

Anatomie vraždy

Autorka: Imogen Robertsonová

Počet stran: 384
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145 x 210 mm
ISBN: 978-80-7462-319-6
Běžná cena: 348 Kč
Vydáno: 9. 5. 2013

 

Knihu Anatomie vraždy vydalo nakladatelství Jota.
Přečtěte si ukázku z knihy

 

„Vyprávění Robertsonové je velmi svěží; příběh velkoryse slouží komplikované zápletce, která však přesto ponechává prostor osobním citům a lásce k hudbě a divadlu.“

Christopher Fowler, Financial Times

„Autentické vyobrazení námořních scén, zvuků a pachů Londýna konce osmnáctého století, opery – to vše je dílem spisovatelčina výjimečného smyslu pro detail. Obě knihy na sebe navazují zcela volně, ale jakmile si přečtete tuhle, zatoužíte i po prvním dílu a budete dychtivě čekat na třetí.“

Daily Mail

„Spletitá záhada v samotném srdci Londýna, v níž se objeví elegantní kastráti, špioni i mrtvoly ve vodách Temže… V dnešní době, kdy se mnoho historické beletrie vláčí v dobře vyjetých kolejích, je osvěžující narazit na spisovatelku, která si troufne na takto velké plátno. I v regálech přeplněných historickou beletrií dokáže Robertsonová pohodlně předběhnout konkurenci.“

The Independent

——————————————————————————-

O autorce

Imogen Robertsonová vyrůstala v Darlingtonu v Anglii, studovala ruštinu a němčinu na univerzitě v Cambridgi a nyní žije v Londýně.

Než začala psát „na plný úvazek“, režírovala filmy i televizní a rozhlasové pořady. Věnuje se také psaní a recenzím poezie. S počáteční částí svého románového debutu Nástroje temnoty vyhrála v roce 2007 soutěž deníku The Daily Telegraph „Prvních tisíc slov románu“. Anatomie vraždy je její druhý román.

 

Vyhrajte knihu Anatomie vraždy!

Pokud vás román Anatomie vraždy zaujal a chtěli byste jej mít ve své knihovně, máte nyní šanci jej vyhrát.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Jota jsme si pro vás připravili soutěž, po jejímž skončení hned tři z vás obdrží po jednom výtisku tohoto historického thrilleru.

Stačí správně zodpovědět soutěžní otázku a mít štěstí při tipování.

 

Soutěžit o knihu Anatomie vraždy můžete
od 13. května do 26. května 2013

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko!  Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

——————————————————————————-

Nakladatelství Jota vydalo již více než 1000 titulů v mnoha edičních řadách. Publikuje tvorbu českých autorů i překlady z cizích jazyků. Patří mezi jedno z největších nakladatelství v České republice.
Publikace se soustředí v několika edičních řadách.

Související soutěž

Soutěž o 3 historické thrillery Anatomie vraždy

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAnatomie vraždy

Robertsonová, Imogen

Jota, 2013

Napsat komentář