Kdo miluje nejvíc se dozvíte v novém románu Tess Stimson

love
Některé ženy zvládnou všechno. Až na pár věcí… Právě vychází novinka z edice Inteligentní romány pro inteligentní ženy.

Kniha Tess Stimson Kdo miluje nejvíc vyšla před pár dny jako druhá v edici Inteligentní romány pro inteligentní ženy v nakladatelství Domino. Navazuje tak na úvodní knihu Manželka 22, jež v rámci této edice vyšla začátkem letošního roku a vzbudila obrovský zájem ze strany čtenářů i odborníků.  Edice Inteligentní romány pro inteligentní ženy (ve zkratce IRIŽ) by ráda oslovila čtenářky a čtenáře, kterým u nás doposud nikdo nenabídl kvalitní ženskou literaturu.

Karin Lednická dodává:

„Mám obrovskou radost. Co vyšla Manželka 22, máme výbornou odezvu na tituly edice. Je znát, že na našem knižním trhu skutečně chyběly dobré knihy pro ženy mající vlastní inteligenci , jež nechtějí trávit čas plytkým příběhem, ale zároveň nemají potřebu číst pouze „vysokou“ literaturu… Ručím totiž svojí vlastní hlavou a intuicí za to, že v edici IRIŽ vychází to nejlepší, co je v daném žánru ve světě k mání.“

Kniha Tess Stimson Kdo miluje nejvíc vypráví o vztahu ženy a muže – jeho vzniku, průběhu i zániku, na který má nemalý vliv narození dětí, chod firmy vedené ženou a profesní kariéra muže. Vtipným a neotřelým způsobem vypráví o situacích, kterými jsme si v obdobných variantách v různých životních etapách prošli téměř všichni.

O vlastních knihách Tess říká:

Mé knihy jsou přístupné i těm čtenářům, kteří možná mají obavu pustit se do něčeho „těžkého“, ale zároveň by si rádi přečetli o tématech, která se jich osobně dotýkají. Jako autorka chci bavit i přinášet informace. Chci se věnovat závažným problémům, ale zcela cíleně volím čtenářsky přijatelnou formu. Víte, mám totiž na paměti zlaté pravidlo spisovatelské profese: hleď, aby čtenář otočil na další stranu“.

Román je psán zajímavou formou, kdy každá osoba vypráví určité události a popisuje časové úseky svými vlastními slovy. Je pak zajímavé zjišťovat, jak se mohou lišit stejné situace prožité různými lidmi a jak nevinným způsobem dochází ke konfliktům a nedorozuměním.

Knihy novinářky a spisovatelky Tess Stimson byly přeloženy do patnácti jazyků. Literární tvorbě se začala věnovat už během své žurnalistické mise na Středním Východě, kdy dodávala reportáže do CNN či BBC a byla dopisovatelkou Daily Mail, Mail on Sunday, Daily Express,  Glamour Magazine a The Times.

Mužský pohled na knihu Kdo miluje nejvíc přináší Jiří Vlček z Palmknih:

„Co mě vysloveně bavilo, tak byl způsob vyprávění. Takže jednou se podíváme na klíčovou událost očima jednoho z účastníků a podruhé si ji zopakujeme jiným pohledem. Není to k zahození, v reálném životě se to nejspíš děje taky, jen si to doma tak hezky nevyprávíme“.

 

Kdo miluje nejvíc

Vydává nakladatelství Domino

Autorka: Tess Stimson

Překlad: Klára Šumová
Žánr: Inteligentní romány pro inteligentní ženy
Počet stran: 296
Vazba: pevná
ISBN: 978-80-7303-848-9
Vyšlo: 30. 04. 2013

Přečtěte si více o knize Kdo miluje nejvíc

 

Co říká sama autorka Tess Stimson o vlastní knize

Při psaní synopse pro tuto knihu jsem měla na zřeteli především to, jak se v dnešní době proměnilo vnímání mateřství. Zejména ženy, které dříve vedly velmi aktivní život a každý jeho aspekt pevně držely v rukou, se mohou s příchodem dětí najednou cítit v jakési podivné pasti nikdy nekončících povinností. Dříve budovaly kariéru, cestovaly, vedly bohatý společenský život… a teď se jejich svět smrskl na kojení a plíny. Od toho chybí už jen malý krok k tomu, aby na své nové životní roli začaly vidět především negativa. Měly by být na vrcholu blaha, a ony jsou zatím v depresi!

Jsme pod tlakem tisíců dobrých rad a návodů, které nám předepisují, jak se stát dokonalými matkami. Všechny si je bereme za své, protože žádná z nás pochopitelně nechce jako matka selhat. Snažíme se ze všech sil… a je to pro nás jen nekonečný zdroj frustrace, po níž přichází pocit viny: jak je možné, že se v tom tak plácám? A tento stav trvá, dokud samy neřekneme: a dost! Nepotřebuju být dokonalá matka. Vlastně vůbec nepotřebuju být dokonalá. Potřebuju jenom být sama sebou.

I tuto knihu jsem napsala z pohledu různých postav. Mám pro to dva dobré důvody: když píšu v první osobě, dostanu se svým hrdinům hlouběji pod kůži, dokážu se s nimi lépe ztotožnit (a věřím, že i čtenářům pak připadají uvěřitelnější). A ten druhý důvod? Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak rozdílně mohou tutéž událost vnímat různí lidé. Stejná pasáž převyprávěná očima jiné postavy najednou vyznívá zcela odlišně, vlastně je to do jisté míry dějový zvrat. Čtenář si řekne: „Aha, tak ono je to vlastně úplně jinak.“ A upřímně řečeno – schopnost nazírat věci z různých úhlů pohledu je velmi užitečná nejen v literární tvorbě, ale i v každodenním životě.

——————————————————————————–

Nakladatelství DOMINO bylo založeno v dubnu 1997 s cílem vydávat knihy, mezi kterými si najde tu svou každý čtenář. Mezi jeho nejúspěšnější autory patří Jeffery Deaver, Robert Ludlum, Raymond Khoury, Michael Connelly, Steve Berry, Karin Slaughter, Martina Cole, Lisa Jackson, Shannon Drake, Nicole Jordan, Lisa Kleypas a Teresa Medeiros. Velké čtenářské úspěchy také slaví biografie významných osobností z historické edice.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKdo miluje nejvíc

Stimson - Tess

Domino, 2013

Napsat komentář