Rady pro partnerský život

982511_holding_hands
Láska na první pohled není sama o sobě základem rodinného štěstí. Často je třeba řešit otázky, které by zamilovaný pár ani nenapadly. Autor knihy Proč se mnou nemluvíš?! radí všem, kteří se chtějí naučit žít s citově uzavřeným partnerem.

Jaký je vlastně schizoid otec? Jaká je vlastně schizoidní matka? Typologie interakcí v manželství se schizoidem. Co dělat, když se nám ve vztahu nedaří? Jak s mrzoutem zacházet. To je jen část výčtu kapitol knihy Tomáše Nováka, který do knihy vložil své zkušenosti z psychologického poradenství, které poskytuje přes 40 let.

Knihu Proč se mnou nemluvíš?! vydalo nakladatelství Grada

 

Jak si najít cestu k partnerovi, který téměř nedává najevo své city, chová se odtažitě, komunikuje minimálně, žije svými zájmy a nebere příliš ohledu na rodinu? Pokud se ptáte stejně a těžce hledáte řešení tohoto zapeklitého vztahového příkladu, pak je tato kniha určena právě vám. Poskytuje totiž rady, jak žít s tzv. schizoidním, citově uzavřeným partnerem. Autor se věnuje jak odbornému výkladu o schizoidní osobnosti, tak příkladům z praxe a praktickým doporučením. Publikace je psána především s ohledem na ženy-partnerky, ale může sloužit také mužům jako pomůcka k sebereflexi nebo jako poučení o schizoidních ženách. Příručku čerpající z autorovy bohaté poradenské praxe by měli znát také soudci, advokáti, lékaři, psychologové a sociální pracovníci.

Proč se mnou nemluvíš?

Autor: Tomáš Novák
Počet stran: 104
Formát: 140 × 210 mm
Vazba: brožovaná
Doporučená cena: 189 Kč
ISBN: 978-80-247-4686-9
Vydání: druhé, upravené
Vyšlo: 22. dubna 2013

 

O autorovi:

PhDr. Tomáš Novák, nar. 1946, se psychologickému poradenství věnuje od roku 1968. Pracuje v Manželské a rodinné poradně v Brně. Je autorem řady odborných i populárních publikací. Ke schizoidům má autor blízko svou osobností, jež pod fyzickým habitem pyknika (viz www.novaktomas.ic.cz) skrývá mužně schizoidní duši. Nuance daného typu osobnosti, které nepostihl sebepozorováním, doplnil desítkami let praxe v manželské a rodinné poradně.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeProč se mnou nemluvíš?!

Novák - Tomáš

Grada, 2013

Napsat komentář