Nenechte si ujít v týdnu od 15. dubna do 21. dubna 2013

Nenechte si ujít
Následují týden je doslova nabitý literárními akcemi, ze kterých si vybere snad každý milovník knih…

Ladislava Smoljaka snad není nutné blíže představovat. Pamatujeme si ho jako redaktora, učitele, herce, autora, režiséra.  Byl to ovšem také táta, děda a spolutvůrce fenoménu Cimrman. Nakladatelství Fragment v těchto dnech vydává knihu s názvem Tady všude byl… Ladislav Smoljak, která ho vystihuje ve všech jeho životních rolích.

Křest bude spojen s autogramiádou autorů této vzpomínkové knihy a za účasti dětí Ladislava Smoljaka: Kateřiny Smoljakové, Alžběty Smoljakové, Davida Smoljaka a Filipa Smoljaka a spoluautora knihy Zdeňka Svěráka.
Chcete-li prožít nezapomenutelné chvíle nad legendou, pak nezapomeňte navštívit v pondělí 15. dubna 2013 v 16 hodin pražský Palác knih Luxor.

 

Milujete dobré jídlo, ale nevíte jak na to, abyste doma vykouzlily ty nejlepší dobroty? Dita Pecháčková, novinářka a bývalá šéfredaktorka časopisu Apetit, vám poradí ve své „trochu jiné“ kuchařce Deník Dity P. Ze svých nejoblíbenějších jídel sestavila pozoruhodný titul a k tomu vypráví, jak to všechno s její láskou k jídlu a vaření bylo a pořád je.
Představení knihy se uskuteční ve Svitavách
, kde tuto akci zajištuje Městská knihovna, v pondělí 15. dubna 2013 od 17 hodin.
O knize Deník Dity P. jsme vás informovali v tomto článku
.

Jste-li ovšem přejedeni a více vás zajímá téma hubnutí, pak by se vám mohla hodit kniha, kterou sepsali odborníci na výživu: Kateřina Cajthamlová, Leoš Středa a Rajko Doleček. Pod názvem Nebezpečný svět kalorií vychází v nakladatelství Ikar a jejím prostřednictvím se podíváte hlouběji třeba do světa obezity či nezdravého životního stylu s tím, že se i dozvíte, jak se vymanit z vlivu médií a reklam. Titul také obsahuje přehled o typech redukčních diet s jídelníčky i recepty.
Křest publikace se koná v úterý 16. dubna 2013 od 17 hodin v Paláci knih Luxor v Praze
.

 

Vlastimil Vondruška je autorem, kterého zná snad celý český literární svět. Tento historik a spisovatel, který vydal již před pětadvacet románů, stojí rovněž za filmem Jménem krále s Karlem Rodenem v hlavní roli, který byl natočen podle jeho knihy Vražda v ambitu.

Čtenáři jeho díla velice obdivují – již pětkrát ho nominovali na Cenu čtenářů nakladatelství MOBA, již získal. Stejně jako Zlatou stuhu IBBY a Cenu knihovníků SUK. Vlastimil Vondruška začíná právě nyní na jaře turné besed. Jedna z nich proběhne tento týden i v Městské knihovně v Klatovech. Najděte si čas a zavítejte do příjemného prostředí naší historie ve čtvrtek 18. dubna 2013 v 18 hodin, kde se beseda s Vlastimilem Vondruškou uskuteční.
O knize V. Vondrušky Fiorella a hřbitov upírů si přečtěte v naší recenzi.

V tomto týdnu rovněž probíhá Festival spisovatelů. Na jednu z akcí vás pozveme i v následující pozvánce. Do Prahy zavítá velká osobnost světové literatury a držitel Nobelovy ceny za literaturu, Orhan Pamuk. Je to celosvětově uznávaný a úspěšný autor, který začal psát ve svých dvaadvaceti letech. Dnes je z něj jeden z nejslavnějších spisovatelů současnosti. Setkání s Orhanem Pamukem pořádá nakladatelství Argo a Festival spisovatelů a uskuteční se v pátek 19. dubna 2013 od 16 hodin v Praze, v Paláci knih Luxor.

 

Vybrali jste si?
Zkuste také nahlédnout do našeho kalendáře akcí

 

Foto autorů: archiv redakce Klub Knihomolů.cz
Náhled obálky
– nakladatelství Fragment

Doporučení:
Share

Napsat komentář