Dopřejte svým dětem zábavu i poučení

knizka_pro_Lucinku_Albatros_perex
Nakladatelství Albatros se specializuje na vydávání literatury pro děti a mládež. Našli jsme pro vás dva tituly, které byste v nabídce rozhodně přehlédnout neměli…

Nepochybně znáte knížky o dvou nerozlučných zvířecích kamarádech – Kvakovi a Žbluňkovi. Jejich autorem je americký spisovatel Arnold Lobel. Za téměř třicet let profesionální kariéry napsal a ilustroval dvacet autorských knížek. Jednou z nich je i novinka, která se teprve nedávno objevila na pultech našich knihkupectví.

 

Sedm pohádek pro malé myšky

Sedm malých myšáků prosí tatínka, aby jim vyprávěl hezkou pohádku na dobrou noc. A když myšáčci slíbí, že pak už budou opravdu chrupat, pustí se tatínek do povídání. A vypráví ne jednu pohádku, ale hned sedm – každý myšák bude mít svou!

Ta první je o studně splněných přání, další o myšce a mracích, následuje příběh o velmi velkém myšákovi a velmi malém myšákovi, o myši a větru, výletě, koupeli, o starém mrzoutovi. Všechny pohádky jsou laskavé i veselé, a tak se myšáčkům báječně usíná. A dobře se bude spát i těm, kteří si myší vyprávěnky přečtou.

Autor: Arnold Lobel

Edice: První čtení
Počet stran: 68
Formát: 160×195 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Vyšlo: 06.03.2013


Přečtěte si více o knížce Sedm pohádek pro malé myšky

Prolistujte si knihu a přečtěte si ukázkovou kapitolu

————————————————————————————————————

Dalším tipem je knížka, která už baví celé generace dětí! Poprvé totiž vyšla v sedmdesátých letech minulého století. Je to jedna z prvních „vlaštovek“ umělecko-naučných knih pro velmi malé děti, je nadčasová. Nakladatelství Albatros jejím vydáním vychází vstříc všem, kteří po knížce touží, protože s ní vyrostli a nyní ji chtějí pro své děti.

 

Knížka pro Lucinku

Tuhle knížku musíte mít – zvláště pokud máte doma malou Lucinku. Velká obrázková kniha pro nejmenší. Adresátem může být už dvouleté dítě, kterému předčítáte, nebo zcela začínající čtenář, který se teprve seznamuje s písmenky.
Autor: Milena Lukešová, Jana Sigmundová

Počet stran: 88
Formát: 195×255 mm
Vazba: vázaná s laminovaným potahem
Vyšlo: 13.02.2013

 


Přečtěte si více o titulu Knížka pro Lucinku

Prolistujte si knihu a přečtěte si ukázkovou kapitolu

Jednoduchý příběh, spíš všední vyprávění o tom, co všechno Lucinka a její kamarád – kocourek Dominik během dne dělají, co vidí, kam chodí, kam jedou… Koho Lucinka má a kdo má rád Lucinku.
Velká písmena, spoustu obrázků, prostý text a v závěru obrázkový slovníček.

———————————————————————————————————-

Nakladatelství Albatros je nejstarší české nakladatelství, které se od svého vzniku specializuje na vydávání literatury pro děti a mládež (bylo založeno v roce 1949; do roku 1969 působilo pod původním názvem Státní nakladatelství dětské knihy).

Albatros je dlouhodobým exkluzivním vydavatelem knížek Astrid Lindgrenové a příběhů Harryho Pottera J. K. Rowlingové pro území České republiky. V poslední době vydává své nejlepší knihy pro nejmenší také ve slovenštině. U nás si vyberete od leporel pro nejmenší přes poezii, pohádky, knížky pro začínající čtenáře, literaturu populárně-naučnou a vzdělávací až po fantasy, detektivní příběhy i komiksy. Knížky bohatě barevně ilustrované i příběhy pro zdatnější a náročnější čtenáře.

Vstupte a přesvědčte se!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSedm pohádek pro malé myšky

Lobel, Arnold

Albatros, 2013

zobrazit info o knizeKnížka pro Lucinku

Lukešová, Milena

Albatros, 2013

Dopřejte svým dětem zábavu i poučení - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Iveta Pešková Ivča napsal:

    Miluju dětské knihy, jsou úžasným odstresujícím motorem vedoucím k lepší náladě:-)
    Arnold Lobel je skvělý autor, jeho Kvak a Žbluňk jsou pro mě nezapomenutelní i dneska.A tyto pohádky pro myšky vypadají podle ukázky velmi dobře.

Napsat komentář