Kniha, která ukazuje život i smrt bez příkras

pd
Zdravotní sestry Maggie Callananová a Patricia Kelleyová se se smrtí během své dlouholeté praxe v hospicu setkaly nesčetněkrát a díky tomu pochopily, jak důležité jsou pro umírající jejich poslední chvíle. A právě o zkušenosti s umíráním se autorky podělily prostřednictvím této publikace.

Maggie Callananová a Patricia Kelleyová: Poslední dary

Síla příběhů lidí odcházejících ze života, jež v této knize předkládají zdravotní sestry Maggie Callananová a Patricia Kelleyová, které se dlouhá léta věnují práci v hospicu, tkví v jejich bezprostřednosti a samozřejmosti, s níž autorky k tomuto tématu přistupují. Vždyť poslední chvíle čekají na každého a nikdo se této společné zkušenosti nemůže vyhnout.

Avšak i tyto okamžiky mohou být naplněny vzácnou zkušeností a mimořádným poutem mezi blízkými, jimž odcházející člověk předává poslední dary. Smířením, pochopením, projevením citu, který potlačovali, vyjasněním bolestných nedorozumění. A právě tyto rozhovory posledních chvil, ať už padnou skutečná slova, či dojde jen na gesta a pohyby očí, bývají klíčovými chvílemi pochopení a dorozumění. Autorky rovněž zaznamenávají někdy těžko srozumitelné chování a výroky umírajících, kteří tím chtějí sdělit zcela ojedinělou zkušenost na přechodu mezi dvěma světy.

V nakladatelství Vyšehrad vydává Hospicové občanské sdružení Cesta domů.

Poslední dary    

Podtitul: Jak porozumět zvláštnímu vnímání a potřebám umírajících

Autor: Callananová, Maggie a 

Kelleyová, Patricia 

Vazba: brožovaná

Formát: 130 x 200 mm

Počet stran: 224

Cena: 188 Kč

ISBN: 80-7021-819-3

Knihu Poslední dary vydala nezisková organizace Cesta domů ve spolupráci s nakladatelstvím Vyšehrad.

O Cestě domů

Cesta domů je nezisková organizace, která poskytuje odbornou péči umírajícím lidem a jejich blízkým, kteří o ně pečují v domácím prostředí. Provozuje v Praze Domácí hospic a poskytuje odborné poradenství osobně, telefonicky i na internetu. Nabízí odlehčovací služby v domácnostech klientů, půjčuje zdravotní pomůcky, provozuje veřejnou paliativní knihovnu. Krom toho se věnuje ediční činnosti, provozuje informační portál Vzpomínky a dobročinný obchod. Více informací najdete na www.cestadomu.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední dary
Jak porozumět zvláštnímu vnímání a potřebám umírajících

Callananová, Maggie - Kelleyová, Patricia

Vyšehrad, 2005

Napsat komentář