Nenechte si ujít v týdnu od 25.února do 3.března 2013

Nenechte si ujít
Na přelomu února a března čeká na příznivce knih celá řada akcí, jež potěší fanoušky nejrůznějších žánrů. Nezapomíná se ani na děti…

Hned v pondělí se můžete v Městské knihovně v Litvínově setkat s českým klimatologem a geologem Václavem Cílkem, který bude besedovat na téma české krajiny, jenž je mu nejbližší a na které vydal již několik knih.
Beseda s Václavem Cílkem se koná ve společenské místnosti Městské knihovny města Litvínova, 25. února 2013 od 17:30.

V úterý proběhne další setkání Klubu moudré sovy, jež je prioritně určené pro děti. Tentokrát se bude hrát, číst a povídat s knihou Kurtovi přeskočilo. Akce je vhodná pro děti od osmi let.
Setkání s Klubem Moudré sovy
se uskuteční v úterý 26. února 2013 od 16 hodin v knihkupectví Barvič a Novotný v Brně.

Rovněž druhý pracovní den tohoto týdne se můžete vydat do Turnova, kde se koná Komponovaný literární pořad k 130.výročí narození Miloše Martena. Miloš Marten byl český literární kritik, spisovatel a překladatel, jenž měl úzký vztah k regionu Turnovska.
Literární pořad k výročí narození Miloše Martena proběhne v úterý 26. února 2013 od 18 hodin ve společenské místnosti domu Na Sboře v Turnově.

V Turnově se koná i další z literárních akcí, které připravila zdejší knihovna. Ve středu se rady uskuteční setkání nad knihou Dagmar Jenšovské. Vyprávět se bude o životě s nadhledem a humorem.
Setkání nad knihou Dagmar Jenšovské
proběhne ve středu 27. února 2013 od 14 hodin ve společenské místnosti Domu s pečovatelskou službou v Granárové ulici v Turnově.

Poslední únorový den bude věnován humoru Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. V pražském Paláci knih Luxor se bude křtít jejich nejnovější publikace s názvem Písničky o zvířatech. Oba autoři se dětem věnují dlouhodobě, z jejich písní se stávají hity pro malé i velké.
Křest a autogramiáda knihy Písničky o zvířatech
se koná ve čtvrtek 28. února 2013 v Praze, v Paláci knih Luxor, od 16 hodin.

Na závěr bych vás ráda pozvala na výstavu. Ke 160. výročí narození našeho předního básníka Jaroslava Vrchlického se v Lounech koná výstava jeho díla, kterou připravily Ústav pro českou literaturu AV ČR, Památník národního písemnictví a Literární akademie – Soukromá vysoká škola Josefa Škvoreckého. Na výstavě se též dozvíte bližší informace o vztahu básníka ke svému rodnému městu nebo o historii Vrchlického rodného domu.
Výstava: JAROSLAV VRCHLICKÝ – 160 let od jeho narození je otevřena až do 1. dubna 2013 v Oblastním muzeu Louny.

Našli jste akci, která vás zaujala? Můžete také nahlédnout do našeho kalendáře akcí, který pro vás pravidelně doplňujeme.

Doporučení:
Share

Napsat komentář