Zamilujte se do knih – nejen na sv. Valentýna

perex_valentyn_knih2
Únor je vnímán jako měsíc lásky. Ani na portálu KlubKnihomolů.cz tomu nebude jinak a tak vám přinášíme tipy na vybrané knižní novinky, které s láskou úzce souvisí…

Nakladatelství Motto vydává kvalitní českou, převážně humoristickou beletrii a romány předních českých spisovatelek, jakými jsou Halina Pawlowská, Ivanka Devátá , Irena Obermannová, Barbara Nesvadbová). Objevuje ale i nové autorky.

 

A právě z produkce tohoto nakladatelství jsme vybrali dva tipy, které se (nejen) k měsíci lásky hodí…

 

O dcerách a milenkách

V každé rodině je něco, ale v téhle je všechno. Situace, kdy si stárnoucí muž přivede milenku ve věku své dcery, je stále častější. Co ho k tomu vede? A co tu dívku? A co si s tím má počít dcera? Mladá slovenská autorka se humorně zamýšlí nad všemi aspekty příběhu.

Irmin otec má novou přítelkyni, ale Irma jeho nadšení nesdílí. Jednak je Maša příliš mladá a jednak pochází z bývalého Sovětského svazu. Proč si hezká mladá dívka vybrala právě jejího stárnoucího, plešatého otce? A tak se s přímo detektivním nasazením a notnou dávkou humoru pustí do pátrání po tom, kdo Maša je, s kým se stýká a o co jí vlastně jde.

 

O dcerách a milenkách

Vydalo nakladatelství Motto
Autorka
: Hana Lasicová
Počet stran
: 296
Formát: 110×180 mm
Vazba: brožovaná lepená s chlopněmi
Vyšlo: 23.01.2013

Více o knize O dcerách a milenkách si můžete přečíst zde

Přečtěte si ukázku z knihy - zde

 

Druhý román mladé slovenské autorky Hany Lasicové má tentokrát humorný podtón a detektivní zápletku. Autorka popírá, že by předobrazem otce v knize byl její slavný otec Milan Lasica, ale mužů, kteří si k stáru začnou barvit vlasy a najdou si mladou milenku, prý po světě běhá spousta. „Nic z toho se nestalo a všechno je pravda,“ říká autorka, která knížku napsala také proto, aby se zbavila mateřských úzkostí.

Oproti předchozí knize Pravdivý příběh lži nezměnila styl, ale žánr.

Hana Lasicová (1981) je dcerou známých slovenských herců Magdy Vášáryové a Milana Lasici. Vystudovala ekonomii na Ekonomické univerzitě ve Vídni a komparativní literaturu na Sorbonně v Paříži. V hlavním městě Francie žila tři roky a pracovala zde v oblasti personalistiky. Celý život pracuje na tom, být moudrá, i když se víc nosí být krásný.

 

Francouzova zátoka

Lady Dona St. Columbová je krásná, svéhlavá a k smrti znuděná svou povrchní londýnskou existencí. Narychlo opouští manžela i prostředí zhýralé šlechty a doufá, že najde vnitřní klid na venkovském panství v Cornwallu. Nemá však tušení, že míří vstříc největšímu dobrodružství svého života. V zátoce poblíž domu totiž kotví francouzská pirátská loď s kapitánem, který je pravým opakem jejího manžela a převrátí její dosavadní život naruby…

 

Francouzova zátoka

Vydalo nakladatelství Motto
Autorka
: Daphne du Maurier
Počet stran
: 240
Formát: 130×200 mm
Vazba: vázaná s pap. potahem s lam. přebalem
Vyšlo: 06.02.2013

Více o knize Francouzova zátoka si můžete přečíst zde

 

Ukázka z knihy Francouzova zátoka

Když nad řekou Helford zaduje východní vítr, zářivé vody se zakalí a zneklidní a malé vlnky narazí na písčité břehy. Při odlivu se krátké vlny zlomí o písčité naplaveniny a bahňáci namíří k bažinám, zametajíce vodní hladinu svými křídly.
Jen rackové setrvávají, krouží a povykují nad vodní pěnou, občas se snesou za potravou a jejich našedlé peří se zaleskne ve slané tříšti.
Dlouhé, táhlé vlny kanálu přicházejí až od lizardského útesu a následují těsně za strmými vlnami od ústí řeky. Špinavý příliv, zakalený posledními dešti, se zde setkává s rozbouřenou bmořskou hlubinou a mísí se s bahnem, větvemi a slámou, předčasně servaným listím a opadanými květy.
Otevřená rejda tehdy zeje prázdnotou, protože za východního větru je kotvení lodím nebezpečné. Přibližně stejně vyhlížela i v dávno zmizelých staletích. Snad tu dnes navíc stojí jen několik domků rozhozených nad helfordským průplavem a skupinka vilek okolo Port Navas.
Kdysi však svítily kopce a údolí neposkvrněnou krásou, budovy ještě nehyzdily pole ani skaliska, jediný komín nevyčuhoval z lesní klenby. Pouze několik stavení v Helfordu zasahovalo do života řeky, jež jinak patřila jen kolihám, poštolkám, alkám a polárním kachnám. Jachty nevyužívaly
přílivu jako dnes, a tak vodní hladina mezi Constantine a Gweekem zůstávala nehybná a neporušená.

—————————————————————————————————————-

Dospělí čtenáři najdou mezi našimi knihami nepřeberné množství příběhů nejrůznějších žánrů, od životopisů, přes historické romány a novely až po knížky sci-fi. Ať už jste fanoušky detektivek, thrillerů, humorných povídek, love story, dobrodružných nebo psychologických románů, jistě si vyberete knihu právě podle Vašeho gusta.

Nabízíme Vám také nejnovější světové bestsellery, které aktuálně trhají žebříčky prodejnosti ve všech zemích. Fifty Shades of Grey: Padesát odstínů šedi je toho nejlepším příkladem.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO dcerách a milenkách

Lasicová, Hana

Motto, 2013

zobrazit info o knizeFrancouzova zátoka

Maurier, Daphne du

Motto, 2013

Napsat komentář