Nenechte si ujít v týdnu od 11. do 17. února 2013

Nenechte si ujít
V nadcházejícím týdnu se slaví svátek všech zamilovaných sv. Valentýn. Na tento svátek pohlíží spousta lidí jako na něco, co k nám nepatří. Mnozí z vás tak určitě uvítají pozvánky na literární i jiné akce, které na vás druhý únorový týden čekají.

Pokud jste z Prahy, tak hned v pondělí 11. února si můžete přijít poslechnout autorské čtení básníka a prozaika Jiřího Straky a básnířky Jitky N. Srbové. Proběhne ve vinotéce na Žižkově (VínoMaM) od 20 hodin.

Pro nejmenší dětičky a jejich rodiče je na úterý 12. února nachystán pohádkový podvečer s názvem Popletené pohádky a pohádkový kolotoč. Určitě si nenechte ujít tuto příležitost, pokud jste z Turnova nebo jeho okolí. Krásný večer bude probíhat od 16 do 17 hodin v hlavní budově městské knihovny.

Ve čtvrtek 14. února si vás dovolíme pozvat na křest knihy Soukromé tisky. Jedná se o eseje z pera enfant terrible československé avantgardy Bohuslava Brouka. Akce se bude konat v 19 hodin v Café Sladkovský v Praze. Ukázky z esejů přečtou Ivana Uhlířová a Kajetán Písařovic, hudbu složil Tomáš Žižka (mamapapa banda) a moderování se ujme Ladislav Čumba.

Rovněž ve čtvrtek 14. února se budete moci setkat ve Vyškově s brněnským spisovatelem Stanislavem Češkou. Akci pořádá Klub přátel Knihovny Karla Dvořáčka a začíná v 17 hodin.

Příznivci paranormálních romancí se budou radovat, když si přečtou, že v Praze bude v pátek 15. února Rande s krví na rtech. V malém a velkém sále Ústřední knihovny se bude konat milostný dýchánek. Od 17 hodin na vás čeká Sága Stmívání na různý způsob (kniha, film i překvapení), samozřejmé je setkání s odbornicí na upíry Sandrou Lanczovou a mnoho dalšího!

A na víkend pro vás máme pozvánku sice netradiční, zato pohádkovou. Jelikož je únor obdobím karnevalů a děti i dospělí se těší, jakou masku si letos obléknou, můžete se v přestrojení vydat o víkendu 17. února do Lysé nad Labem. Ožije tam spousta pohádkových postaviček na Karnevalové pohádkové diskotéce. Začíná v 15 hodin. Vítány jsou děti s maskami z pohádek.

Věřím, že si z pestré nabídky akcí vyberete tu, která je pro vás nejvhodnější.

Doporučení:
Share

Napsat komentář