Mrtvý námořník a příběh pomsty

plaz
Další kniha z edice detektivek právě vychází v nakladatelství Host. Přináší napínavý příběh a zajímavé prostředí, které vás jistě zaujme a bude bavit.

Domingo Villar: Pláž utonulých

Jednoho podzimního rána zanese příliv na pláž malé rybářské vesnice na jihu Galície tělo námořníka, který má ruce svázané plastovým páskem. Inspektor Leo Caldas na tom zpočátku nevidí nic neobvyklého, sebevrazi si často svazují ruce, aby měli jistotu, že ve svém záměru uspějí. Ale na téhle mrtvole je něco zvláštního.

Zjistit pravdu však není jednoduché, protože místní jsou k cizincům velice nedůvěřiví. Inspektor musí proniknout do jejich uzavřené komunity a přimět nemluvné rybáře ke spolupráci, což mu jeho horkokrevný asistent vůbec neusnadňuje.  Při vyšetřování oba neustále narážejí na dvanáct let starý případ ztroskotané lodi a kapitána, který zmizel ve vlnách.

Pláž utonulých je napínavý  příběh o pomstě, který nadchl čtenáře v celé Evropě. Ožívá v něm zamlžená a zádumčivý Galície se svými plážemi, všudypřítomným křikem racků a hukotem moře. Domingo Villar popisuje svět svého dětství s velkou silou a vedle zajímavé zápletky přináší i vhled do života a myšlení místních lidí.

Pláž utonulých

Vydalo nakladatelství HOST

Autor: Villar, Domingo

Počet stran: 392 stran

Vazba: vázáno

Formát: 141×206 mm

Rok vydání: 2013

Cena: 299 Kč

ISBN: 978-80-7294-694-5

Více o knize se dozvíte zde

O autorovi

Villar Domingo (nar. 1971) pochází z Galície. Je tvůrcem filmových scénářů a spolupracuje na řadě publikací. Už od dětství je jeho život spojen se světem vinařství, pracuje také jako gastronomický kritik pro rádio Cadena SER. V roce 2006 vydal knihu Oči v barvě vody, v níž poprvé představil inspektora Lea Caldase. Pro velký úspěch o něm napsal i další kriminální román Pláž utonulých (2009). Jde o první autorovu knihu přeloženou do češtiny.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePláž utonulých

Villar, Domingo

Host, 2013

Mrtvý námořník a příběh pomsty - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. Iveta Pešková Ivča napsal:

    Tuto knihu jsem minulý týden dočetla – u mě po delší době detektivka, která má na sever daleko:-)
    Velice mě nadchla, super děj zápletka, skvěle napsaná, žádná nuda, prostě perfektní – musím doporučit!

Napsat komentář