Jeden z nejčtenější spisovatelů krimi vydává novou knihu

4262b
Pokud patříte mezi fanoušky severských krimi příběhů, tak by vaší pozornosti určitě neměla ujít nová kniha Propasti, kterou vydává nakladatelství MOBA. Půjde v ní o peníze a samozřejmě také o vraždy.

Arnaldur Indridason: Propasti

Island 2005 – ekonomika prožívá dosud nepoznaný boom. Ctižádostiví mladí podnikatelé svými mazanými finančními obchody na sebe upozorňují celý svět. A Island obdivuje své expandující novodobé Vikingy. V tomto čase bezmezného růstu se v horách ze strmé skály zřítí jistý bankéř a zahyne. Nehoda? Zanedlouho nato jakýsi vymahač dluhů umlátí k smrti mladou ženu. Zpočátku se zdá, že mezi oběma událostmi neexistuje souvislost. Jisté je jen jedno: v obou případech šlo především o peníze.

 

Propasti

Vydalo nakladatelství MOBA

Autor: Indridason, Arnaldur

Počet stran: 304 stran

Vazba: vázáno

Formát: 125×205 mm

Rok vydání: 2013

Cena: 299 Kč

ISBN: 978-80-243-5225-1

Více o knize se dozvíte zde 

O autorovi

Arnaldur Indridason patří ve své vlasti a v Evropě k předním autorům žánru a jeho kriminální romány jsou vysoce hodnoceny. Pracoval jako novinář a filmový kritik u největších islandských novin Morgunbladid. Dnes žije jako spisovatel na volné noze v Reykjaviku a s velkým úspěchem vydává své romány.
Severní blata, první z románů, v nichž vystupuje komisař Erlendur,  obdržela  v roce 2002 prestižní cenu Glasnyckel (Skleněný klíč), udělovanou každoročně nejlepší severské detektivce. Jeho druhý detektivní román Dech smrti byl nominována na tuto cenu v roce 2003.
Autor se tedy řadí k takové elitě, jako jsou Henning Mankell, Hakan Nesser, Åke Edwardson a Kjell Ericsson a zaujímá přední místo na žebříčcích bestsellerů  jak ve Skandinávii, tak v Anglii, Francii, Německu a jinde v Evropě.
V roce 2006 byl jeho román Severní blata zfilmován a ihned se stal nejúspěšnějším islandským filmem v historii. V roce 2007 získal tento film hlavní cenu na filmovém festivalu v Karlových Varech.
Podle internetového serveru Krimi Couch patří Arnaldur Indridason mezi pět nejoblíbenějších světových autorů krimi románů a jeho romány byly přeloženy do 36 jazyků.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePropasti

Indridason, Arnaldur

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář