Pokračování detektivních příběhů ze středověku

krev na kapradi_nahled
Baví vás detektivky? A máte rádi příběhy ze středověku? V tom případě si nenechte ujít novou knihu, kterou vydává nakladatelství MOBA.

Vlastimil Vondruška: Krev na kapradí

Kniha navazuje na úspěšnou sbírku povídek Krev na lopuchu a skládá se ze dvou částí. V té první je osm příběhů, v nichž jako hlavní vyšetřovatel vystupuje Oldřich z Chlumu a jeho pomocníci panoš Ota a velitel Diviš, ale také jeho manželka Ludmila z Vartemberka. Všechny příběhy nesou pečeť originálního myšlení Oldřicha z Chlumu, který se snaží nejen potrestat zločince, ale současně hledá opravdovou a nefalšovanou spravedlnost. To samozřejmě vede často k nečekanému rozuzlení příběhů. Druhá část knihy obsahuju deset středověkých soudniček, inspirovaných skutečnými zločiny.

Krev na kapradí

Vydalo nakladatelství MOBA

Autor: Vondruška, Vlastimil

Počet stran: 224 stran

Vazba: vázáno

Formát: 120 × 200 mm

Rok vydání: 2013

Cena: 269 Kč

ISBN: 978-80-243-5224-4

Více o knize se dozvíte zde 

O autorovi

Narozen 1955 v Kladně. Po absolvování Filozofické fakulty Univerzity Karlovy působil v Československé akademii věd a v Národním muzeu. V té době publikoval více než 50 vědeckých studií z dějin hmotné kultury a několik odborných knih. V současné době žije nedaleko Bezdězu a věnuje se výhradně literatuře a historické publicistice.
Dosud vydal dvacet pět historických románů pro dospělé a dva pro mládež, satirický román o současné politice a několik populárně-naučných knih (mezi jinými Život ve staletích). Je autorem dvou divadelních her a filmu Jménem krále (s Karlem Rodenem v hlavní roli), který vznikl podle románu Vražda v ambitu. Podle románů Dýka s hadem a Záhada zlaté štoly byly natočeny rozhlasové hry (vydané rovněž na CD).
Již pětkrát obdržel „Cenu čtenářů“ nakladatelství MOBA, dále získal Zlatou stuhu IBBY a cenu knihovníků SUK.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrev na kapradí

Vondruška, Vlastimil

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář