Oblíbený autor detektivek vydává další napínavou knihu

4263b
Nakladatelství MOBA přináší knižní novinku Uprostřed sněžení. Pokud máte rádi detektivky se zajímavou zápletkou, neměli byste si tuto knihu nechat ujít.

František Uher: Uprostřed sněžení

Krajina ležela pod sněhovým příkrovem. A aby ho nebylo málo, neustále sněžilo. Problémy čekaly zejména svérázné obyvatele samot, jichž bylo v okolí požehnané množství. Napilno měli i policisté. Pachatelé závažné trestné činnosti i drobní delikventi jim nedopřávali oddechu. Nedalo se vyloučit, že mezi některými nepravostmi existují přímé souvislosti. Když zmizel obyvatel jedné samoty, začalo to být na pováženou.
Veškeré pátrání stále komplikovala tuhá zima. Abnormální množství sněhu. A to nejhorší teprve přišlo. Jakmile první člověk zemřel jinak než v důsledku nemoci, nehody či sešlosti věkem, bylo nasnadě, že policisty čeká horká zima…

Uprostřed sněžení

Vydalo nakladatelství MOBA

Autor: Uher, František

Počet stran: 312 stran

Vazba: vázáno

Formát: 115×180 mm

Rok vydání: 2013

Cena: 250 Kč

ISBN: 978-80-243-5226-8

Více o knize se dozvíte zde 

O autorovi

Narozen 1. 3. 1936 v Havlíčkově Brodě. Studoval na gymnáziu v Ledči nad Sázavou a na pedagogickém institutu v Brně. Po ukončení studií 1963 pracoval jako učitel na zvláštní škole; v 80. letech byl zaměstnán jako učitel školy při psychiatrické léčebně v Havlíčkově Brodě. V roce 1996 odešel do důchodu, nadále žije v Havlíčkově Brodě a věnuje se výhradně literatuře.  — Píše básně a kratší prózy, debutoval 1965 v čas. My 65, dále publikoval v novinách a v čas.: Čs. voják, Červený květ, Květy, Mateřídouška, Mladá fronta, Naše rodina, Lidová demokracie, Literární noviny, Literární měsíčník, Obrana lidu, Pochodeň, Práce, Rudé právo, Sluníčko, Svět práce, Svět socialismu, Svobodné slovo, Učitelské noviny. Přispěl do sb. Setkání (1976). Ve své prvotině — detektivních povídkách — navazuje U. svým pojetím na žánr klasické detektivky, v románu s kriminální zápletkou Půlnoc v Bretani formálně vychází z postupů americké drsné školy.

IN: Slovník české literatury 1970–1981 (ČS, 1985)

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeUprostřed sněžení

Uher, František

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář