Sex a vášeň v popředí čarodějnických intrik

MasProcVerit2
Těmito slovy lze jednoduše charakterizovat knihu, ve které děj tvoří boj dobra se zlem, jež je ale silně překrýván doslova magickou vášní…

Sice jsem předchozí uváděný titul Když uvěříš nečetla, ale nedomnívám se, že bych byla ochuzena o důležitou zápletku. V případě knihy Máš proč věřit, kterou napsala Jessica Inclán a kterou vydalo nakladatelství Metafora v letošním roce, se jedná o volné pokračování knihy, která je uváděna jako to nejlepší z Harryho Pottera, ale pro dospělé.

Osobně bych tuto knihu z Harry Potterem nesrovnávala. Stejným jsou jen čarodějnické postavy, ale prostředí, ve kterém se odehrává děj této knihy, je reálné. Sice vypráví o čarodějích – Croyantech, kteří usilují o vítězství dobra nad zlem, ale většina knihy je provázena doslova magickou vášní mezi dvěma z nich…

Fabia Fairová se zdá na první pohled jako obyčejná žena, která má dobré srdce, protože pracuje v charitativní organizaci a pomáhá bezdomovcům. Jednoho večera pomůže i zcela promrzlému a zmlácenému muži se ztrátou paměti, který se záhadným způsobem objevil u jejího domu, a kterého si dokonce vezme k sobě domů, aby jej vyléčila z jeho ran. Fabia ale v podstatě využívá své práce k tomu, aby se právě mezi spodinou společnosti dozvěděla informace o straně, proti které Croyanté bojují, proti Moyenům. Je to čarodějka sdružení Les Croyants de Trois.

Při péči o cizince (Rufuse) zjišťuje, že se s největší pravděpodobností nejedná o žádného zbloudilce, ale že i on je jedním z nich. A jak se záhy ukáže, je to jeden ze tří bratrů, kteří mají obrovskou magickou schopnost.

Nebyl by to románek pro ženy, kdyby se do sebe Fabia a Rufus nezamilovali. I když se příběh točí okolo hledání společných nepřátel a záchrany jejího bratra, kterou zlá Calista unesla, při čtení je tato hlavní linie dávána do pozadí. Nenadchne vás totiž čarodějka svými kouzelnickými zaklínadly, ani tajemné prostředí, které není zrovna v knize zajímavě popisováno, takže chvilkami budete bloudit a vzpomínat, možná i zalistujete o pár stránek zpět.

Co ale zřejmě budete číst se zaujetím, jsou části věnované lásce a vášni mezi Fabií a Rufusem. Autorka sice nemá moc smyslu pro popis prostředí a i samotného boje mezi čarodějnickými stranami, ale je vynikající spisovatelkou milostných románků. Skvěle dokázala vylíčit pocity ženy, kterou přitahuje nějaký muž, i její emoce při milování.

I proto bych tuto knihu s Harry Potterem v žádném případě nesrovnávala, je to z naprosto jiného soudku, na mě rozhodně jako nějaká fantasy kniha nepůsobila.

Ukázka z knihy

Zavrtěla se a její nocležník na to zareagoval; přitiskl se k jejímu zadečku. I přes kalhoty od pyžama cítila, jak je silný, tvrdý a dlouhý.
Bradavky ji zabrněly, obzvlášť ta, které se dotýkaly jeho prsty, proti své vůli vnímala, jak ji zalévá teplo. Nerozumně zatoužila se obrátit a přivinout se k němu, a tak to udělala. Ňadry se mu přimkla na hruď a horkým klínem k břichu. Dovolila, aby se k ní tiskl tím svým rozkošným dlouhým nástrojem. Jeho nahou kůži už znala, dotýkala se jí, když ho umývala a sušila a natírala tělovým mlékem, věděla, že bude hladký a tvrdý a pevný, že ji bude líbat těmi svými tmavě růžovými rty a hladit dlaněmi po celém těle.
Sevřela jeho dlouhý hedvábný cop a on se nad ni naklonil. Pak na ni nalehl celou vahou a ta jeho báječná, tak ochotně připravená věc se začala hýbat. Zavřela oči…

Typický milostný román, který nadchne nespočtem stránek plnými lásky, se bude líbit samozřejmě nejvíce ženám. I paperbackové vydání umožní, abyste si třeba zpříjemnili dlouhou cestu do práce autobusem, a to tak, že vás pak nikdo nerozčílí, protože budete mít v hlavě myšlenky na jemné dotyky, kterými si svou vášeň projevují dva milenci. A stres v zaměstnání hodíte za hlavu. Skvělé relaxační čtení.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMáš proč věřit

Jessica Inclán

Metafora

Napsat komentář