Stopu hledej u mourovaté kočky

large (1)
Nakladatelství Moba vydává román Kočka ve skleněném domě od spisovatele píšícího pod pseudonymem Lydie Adamson. Hlavní hrdinka, Alice Nestletonová se opět ocitne na nesprávném místě v nesprávný čas a stává se svědkyní zločinu. Podaří se jí zjistit, proč byla v luxusní čínské restauraci zastřelena servírka?

Lydie Adamson: Kočka ve skleněném domě

Alice Nestletonová má po letech příležitostných výpomocí a druhořadých rolí v divadlech na míle daleko od Broadwaye konečně naději, že by se mohla náležitě proslavit. Její agent ji poslal do luxusní čínské vegetariánské restaurace Tribeca v New Yorku, aby se zde setkala s jedním z nejznámějších filmových producentů. Místo toho se Alice znovu zaplete do osidel zločinu. Než si stihne objednat, zahlédne rezavobíle mourovatou kočku, záhadně usazenou uprostřed skleněného interiéru. V té chvíli však dovnitř vtrhnou tři mladí gauneři, vytáhnout pistole a zasypou celou restauraci sprškou výstřelů. Krásná servírka je mrtvá a mourovatá kočka zmizí. Alice, stále ještě nadějná herečka, skvělá kočičí chůva a příležitostná poradkyně newyorské policie, začne spolupracovat s pohledným policistou, který ovládá čínštinu…

Kočka ve skleněném domě

Autor: Adamson, Lydie

Vazba: vázaná

Formát: 115 x 180 mm

Počet stran: 160

Cena: 209 Kč

ISBN: 978-80-243-4869-8

Knihu Kočka ve skleněném domě vydalo nakladatelství Moba.

O autorovi

Vzhledem k tomu, že tento autor měl tvůrčí rozmach především v 90. letech, kdy byl internet ještě ve vývinu, není o něm známo příliš informací. Zdroje se nicméně shodují, že jméno je pseudonymem pro nezávislého spisovatele Franklina B. Kinga, narozeného v roce 1936. Jisté je rozhodně to, že coby Lydia Adamson napsal tři různé série „cosy mysteries“, tedy poklidných detektivek bez násilí a krvavých mordů, a všechny tři řady měly hlavní hrdinky amatérské pátračky. Nejpočetnější je série s příležitostnou herečkou a milovnicí koček Alicí Nestletonovou (21 dílů), dvanáctidílná je řada s veterinářkou Deidre Quinn Nightingaleovou a pouhé tři díly má série s knihovnicí Lucy Waylesovou. Autor se však odmlčel a k všeobecnému zklamání svých fanoušků od roku 2002 nic nového nenapsal (spekuluje se, že má nový pseudonym…).

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKočka ve skleněném domě

Adamson, Lydie

Moravská Bastei MOBA, 2013

Napsat komentář