Když se princezna stane detektivem

polibek
I princeznám může jít občas o život. Někdo chce jejich místo na trůnu, nebo jen žárlí na tak úžasný život. Co se stane, když se Merry dostane do Los Angeles?

Merry Gentryová vyšetřuje nadpřirozené případy v jedné detektivní kanceláři. Sama je bytostí, která není jen obyčejným smrtelníkem. Má vlastnosti, které by jí mohl kdekdo závidět. Proto se také rozhodla odejít z kouzelného světa stejně zajímavých bytostí, jakou je ona sama. Jde jí totiž v jednom kuse o život.

V Los Angeles se zase může cítit sama sebou. Nemusí se bát o holý život a může pomáhat bezmocným. Ideální život jí ale nevydrží moc dlouho. Její teta – královna Temného království – ji nakonec najde a donutí vrátit se do prostředí, ze kterého tak ráda utekla.

První kniha ze série o Merry Gentryové se jmenuje Polibek stínů a v České republice ji vydalo nakladatelství Epocha v listopadu roku 2012. Autorkou je Laurell H. Hamiltonová. Americká spisovatelka se narodila v roce 1963 a v současné době žije v městečku Sims ve státě Indiana se svou rodinou. Tady také vystudovala anglický jazyk a biologii.

Její kariéra začala drobnými povídkami a dvěma knihami z prostředí televizního seriálu Star Trek. Úspěch jí ale přinesla až románová série o Anitě Blakové. Té se prodalo po celém světě šest milionů výtisků v šestnácti různých jazycích. Dočkala se také komiksového přepracování a stala se základním kamenem subžánru paranormálních romancí. Podobně laděná je také nejnovější série o Merry Gentryové.

Když se Merry vrátí zpátky do Temného království, má pro ni královna nečekanou nabídku, která otřese jejím dosavadním viděním světa. Je to věc, kterou si Merry vždycky přála, ale jelikož přišla od člověka, který se ji již v jejích šesti letech pokusil zabít, neví, zda ji má přijmout, nebo zda jí spíše nepřinese smůlu než štěstí. Jak se nakonec Merry rozhodne, se dozvíte v této zajímavé fantasy knize.

Když jsem dílo začala číst, nevěděla jsem nic o autorce ani o stylu, jímž píše své knihy. Jaké pro mě bylo překvapení, když jsem se do příběhu zakousla a zjistila, že má velmi silný erotický nádech. Veškeré důležité scény se dějí na pozadí, z něhož dýchá vzrušení a touha po dobrém sexu. Hlavní hrdinka je také potomkem tří bohů plodnosti, takže sex miluje celou svou podstatou bytí a ráda to dává najevo. Stud jde v každém případě stranou a čtenář si u některých scén bude nejspíše připadat tak trochu jako voayer.

Myslím si, že kniha se bude líbit hlavně čtenářkám. Nevím, zda by muži ocenili popis krásných nahých mužských těl. I když jsou to těla, která patří tvorům velmi zvláštním.

Je těžké řici, komu přesně knihu doporučit. Je neobvyklá svým žánrem a typické čtenáře fantasy asi příliš neosloví – nabízí hodně sexu, lásky a silných citů. Naopak čtenářky romantických příběhů nejspíše neocení předkládaný fantasy svět  a krásu různých tvorů, kteří jej obývají.

Rozhodnete-li se ale dát Polibku stínů šanci, ať už jste fanouškem čehokoliv, rozhodně nebudete zklamaní. Autorka je velice dobrou vypravěčkou a Polibek stínů rozhodně stojí za přečtení.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePolibek stínů

Hamiltonová, Laurell

Epocha, 2012

Napsat komentář