Polabský knižní veletrh začíná již tento týden

PolabskyKnizniVeletrh
8. ročník veletrhu určeného pro všechny milovníky knih a literatury otevře své brány již ve čtvrtek. Těšit se můžete na své oblíbené autory knih, proběhnou křty knížek a spousta dalších akcí. Tady je malá ochutnávka…

Polabský knižní veletrh vznikl před osmi lety a za sebou má řadu úspěšných ročníků s bohatým doprovodným programem. Návštěvníkům umožňuje setkání s literárními autory, ilustrátory a nakladateli.

Minulý rok jej navštívilo téměř 9 tisíc lidí. Velkým lákadlem byla Ďáblova bible – Codex Gigas, bylo také pokřtěno několik knižních novinek.

A na co se můžete těšit letos?

Letošní ročník Polabského knižního veletrhu proběhne ve dnech 8. – 11. září 2011 na výstavišti v Lysé nad Labem.

Důležitým bodem bude předání ceny knižního veletrhu za mimořádný přínos pro českou literaturu spisovateli Ivanu Klímovi spojené s besedou a autogramiádou. Tento autor, dramatik a publicista patří k nejpřekládanějším a ve světě nejznámějším českým autorům.

V pátek pořádá nakladatelství Grada tiskovou konferenci s vyhlášením ustavení dětského knižního klubu za přítomnosti dětských diváků.

Proběhnou samozřejmě i křty knížek. Petra Braunová pokřtí knihu pro děti Nejhorší den v životě třeťáka Filipa L. a Zuzana Samková svou knihu Simba, dítě Afriky. Kmotrou knihy bude ředitelka Zoologické zahrady ve Dvoře Králové RNDr. Dana Holečková.

Poslední den veletrhu se můžou návštěvníci těšit mimo jiné na čtení autorů soutěže Literární Vysočina a ve 14 hodin pak proběhne slavnostní vyhodnocení a předání cen vítězům literární soutěže Polabského knižního veletrhu 2011 na téma Můj domov.

Po celou dobu trvání veletrhu můžete obdivovat knížky z nejrůznějších nakladatelství, pobesedovat se svými oblíbenými spisovateli či si nechat podepsat knížku od mnoha autorů. Jmenovat z celé řady spisovatelů můžeme například Jana Cimického, který se představí na autogramiádě své knihy Testament hraběnky Tiefenfeldové.

Kompletní program Polabského knižního veletrhu naleznete na webových stránkách zde.

Doporučení:
Share

Napsat komentář