Nenechte mozek zahálet

1077-img-3160 (2)
Městská knihovna Litvínov navázala na úspěch přednášek z minulých let a v rámci Univerzity volného času zařadila do svého programu speciální obor na téma „Nenechte mozek zahálet“.

Vzhledem ke stoupajícímu věku a počtu seniorů je důležité udržet si co nejdéle nezávislost a samostatnost. Proto je nutné o svou paměť pečovat. Městská knihovna Litvínov organizuje sérii přednášek, které se tomuto tématu budou věnovat.

Na zahájení XI. semestru Univerzity volného času připravila paní ředitelka Marcela Gűttnerová přednášku na téma „Kalendář 2013 aneb i bez papírového kalendáře se dá zjistit konkrétní datum v průběhu celého roku“.

Během lekce se účastníci kurzu věnovali také různým koncentračním cvičením, hledali rozdíly v obrázcích či asociace v textu. Někteří účastníci se na tento kurz přihlásili již podruhé. „Přihlásil jsem se na paměť znovu, protože naposledy, kdy paní ředitelka vedla kurz o paměti, se mi to moc líbilo“, sdělil pan Kučera.

Celkem se úvodní přednášky zúčastnilo 15 lidí. Příští lekce proběhne 23. 1., a to na téma „Hrátky s americkými státy“. Jednotlivých lekcí se mohou zúčastnit i zájemci, kteří nemají předplacenou celou univerzitu, za jednorázový poplatek 30 Kč.

Více informací naleznete na www.knihovna-litvinov.cz.

Doporučení:
Share

Napsat komentář