Nenechte si ujít v týdnu od 14. do 20. ledna 2013

Nenechte si ujít
I v novém roce čeká na všechny příznivce dobrých knih spousta akcí. Na některé z nich, jež se konají ve třetím ledovém týdnu, vás zveme…

Budete-li v úterý 15. ledna v Brně, pak byste si neměli nechat ujít autogramiádu Tomáše Němečka a Pavla Rychetského, kteří představí svoji knihu Diskrétní zóna. V rozhovoru, který s ním vedl novinář Lidových novin specializující se na tematiku práva a spravedlnosti Tomáš Němeček, se Pavel Rychetský představuje také ve své méně připomínané předlistopadové roli – jako jeden z prvních signatářů Charty 77. Vzpomínky na předlistopadou dobu tvoří první část knihy, na ně pak navazují úvahy o demokracii a právním systému po roce 1989.
Autogramiáda Tomáše Němečka a Pavla Rychetského ke knize Diskrétní zóna
se koná v Brně, v knihkupectví Barvič a Novotný, v úterý 15. ledna 2013 od 16 hodin.

Jestliže patříte mezi milovníky dobrého jídla, je pro vás také na úterý 15. ledna v Praze připravena akce nakladatelství Ikar, při které bude představena kniha Prostřeno! VIP. Publikace je napsána na podkladě populárního pořadu TV Prima family Prostřeno. Během léta 2012 se VIP snažili ukázat, že ani role kuchaře či kuchařky jim není cizí. Čtyři známé osobnosti každý týden soutěžily o titul nejlepšího hostitele. Vaření a legráckám patřily všední premiérové večery s výjimkou pátku, ale všední rozhodně nebyly. Každá celebrita totiž vařila, bavila a prostírala podle svých možností a naturelu.
Křest knihy Prostřeno! VIP
se uskuteční v Praze, v knihkupectví Luxor na Václavském náměstí, v úterý 15. ledna 2013 od 16 hodin.

Do Ostravy vás ve čtvrtek 17. ledna zve Daniela Kovářová při příležitosti autogramiády a besedy k její knize Sbohem, cizinko. Titul je románem o vztazích s detektivní zápletkou. Autorka pro vás připravila knihu, ve které jednotlivé postavy napínavého příběhu odhalují své vzpomínky a sny a jedinou osobou, která na konci knihy zná všechna tajemství, je čtenář.
Autogramiáda a beseda Daniely Kovářové ke knize Sbohem, cizinko
proběhne v Ostravě, v Domě knihy Librex, ve čtvrtek 17. ledna od 17 hodin.

Máte chuť na záhady? Pak by vás mohla nalákat další pozvánka, která letí do Vyškova. Právě zde, v Knihovně Karla Dvořáčka, bude ve čtvrtek 17. ledna autor knihy Největší tajemství Třetí říše besedovat nejen na téma podzemních továrnen v Polsku a o starých německých raketových základnách. Kniha Milana Z. Kučery je publikací, která si čtenáře získá nejen pro svoji objevnost a zúročení autorových bohatých terénních zkušeností, ale i díky populárnímu, srozumitelnému jazyku a atraktivnímu podání.
Beseda Milana Z.Kučery ke knize Největší tajemství Třetí říše
,
se koná ve Vyškově, v Knihovně Karla Dvořáčka, ve čtvrtek 17. ledna 2013 od 16 hodin.

Na závěr vás pozveme na výstavu, při které si na své přijdete nejen vy, ale i vaše děti. Muzeum hlavního města Prahy pořádá až do konce února výstavu Současné české ilustrace pro děti pod názvem 11 světů. Výstava představuje formou jedenácti „hnízd“ jedenáct současných českých autorů ilustrací pro děti. Výběr byl veden s důrazem na výrazovou specifiku autorů a jejich přesahy k dalším technikám a médiím, tedy od klasické kresby nebo malby třeba k textilnímu výtvarnictví nebo komiksu. Výstava má interaktivní podobu, jejímž cílem je vtáhnout děti přímo doprostřed tvůrčího procesu ilustrace.
‚Výstava 11 světů – současná česká ilustrace pro děti
probíhá v Muzeu hlavního města Prahy a končí 24.února 2013.

Zaujala vás naše nabídka na literární akce? Zkuste rovněž nahlédnout do kalendáře akcí, který pro vás doplňujeme a do nějž můžete své tipy přidat i vy!

Doporučení:
Share

Napsat komentář