Pořiďte si pod stromeček nový historický román od Vlastimila Vondrušky

Králův dluh
Oblíbený spisovatel Vlastimil Vondruška vydává nový historický román, tentokrát z prostředí dvora českého krále Václava I., jenž si půjčil od města Chebu velký finanční obnos. Přestože byl dluh splacen, listina, jež to dokazovala, zmizela. Podaří se panovníkovi uhájit svou čest?

Vlastimil Vondruška: Králův dluh

Píše se rok 1266 a český král Přemysl II. Otakar podporuje slabého císaře Richarda Cornwallského. Za to obdrží úřad, který spravuje císařovo jmění na východ od Rýna, a vzápětí se s jeho tichým souhlasem zmocní Chebska. Tamní měšťané s tím nesouhlasí, ale nemají sílu, aby tomu zabránili. Vzápětí se vytasí s listinou, podle které půjčilo jejich město Cheb českému králi Václavovi I. obrovské množství peněz a tyto peníze jim České království stále dluží. Správce královské pokladnice si však pamatuje, že dluh byl splacen a existuje o tom příslušná listina. Jenže nikdo ji nedokáže najít a vzápětí kdosi správce královské pokladnice zavraždí. Český král volí řešení, které považuje za nejrozumnější – povolá správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu.

Králův dluh

Autor: Vondruška, Vlastimil

Vazba: vázaná

Formát: 120 x 200 mm

Počet stran: 320

Cena: 299 Kč

ISBN:978-80-243-4902-2

Knihu Králův dluh vydalo nakladatelství Moba. 

O autorovi

PhDr. Vlastimil Vondruška, CSc. se narodil v roce 1955 v Kladně. Po absolvování Filozofické fakulty Univerzity Karlovy působil v Československé akademii věd a v Národním muzeu. V té době publikoval více než 50 vědeckých studií z dějin hmotné kultury a několik odborných knih. V současné době žije nedaleko Bezdězu a věnuje se výhradně literatuře a historické publicistice.
Dosud vydal dvacet pět historických románů pro dospělé a dva pro mládež, satirický román o současné politice a několik populárně-naučných knih (mezi jinými Život ve staletích). Je autorem dvou divadelních her a filmu Jménem krále (s Karlem Rodenem v hlavní roli), který vznikl podle románu Vražda v ambitu. Podle románů Dýka s hadem a Záhada zlaté štoly byly natočeny rozhlasové hry (vydané rovněž na CD).
Již pětkrát obdržel „Cenu čtenářů“ nakladatelství MOBA, dále získal Zlatou stuhu IBBY a cenu knihovníků SUK.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrálův dluh
Hříšní lidé Království českého

Vondruška, Vlastimil

Moravská Bastei MOBA, 2012

Napsat komentář