Benefiční nahrávka na podporu hospicového sdružení Cesta domů

kalendář titulka
Jestli si nevíte rady s vánočními dárky, máme pro vás jeden tip. Spolek Veselé poutnice a nakladatelství Tympánum vytvořili unikátní audioknihu, která potěší nejen milovníky mluveného slova, ale také pomůže potřebným. Výtěžek z prodeje totiž dostane hospicové sdružení Cesta domů.

Mary Ann Shafferová a Annie Barrowsová: Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů

Je krátce po druhé světové válce a Juliet Ashtonová, úspěšná autorka, se rozhlíží po námětu na svou novou knihu. Shodou okolností se prostřednictvím dopisu dozvídá o Spolku přátel krásné literatury a koláčů z bramborových slupek, který během války za neobyčejných okolností založili obyvatelé okupovaného normanského ostrova Guernsey. Jejich osudy ji natolik zaujmou, že se je rozhodne navštívit osobně. Juliet se na ostrově dostane víc než srdečného přijetí a brzy se ukáže, že v novém prostředí dost možná najde víc než inspiraci pro svoji další knihu…

Dle stejnojmenného románu vznikla originální audiokniha. Za její realizací stojí Veselé poutnice,  dámy, které čtou knihy, putují a pomáhají. Před časem nafotily pro Cestu domů kalendář a nyní se pustily do vydání audioknihy. Vybraly předlohu, oslovily společnost Tympánum, kde našly v osobě Karla Černoška nejen vydavatele, ale též režiséra a společně s herečkou ND Jaromírou Mílovou propůjčily knize své hlasy. Také se samy vydaly na ostrov Guernsey, kde se příběh knihy odehrává, nafotily tamní místa a ze získaných fotografií vytvořily Rodinný kalendář na rok 2013, který si  můžete koupit v sadě společně s audioknihou.

Slavnostní představení audioknihy proběhlo na tradičním benefičním koncertě, který pořádala Cesta domů v předvečer světového Dne hospiců 12. října v La Fabrice v Praze.

Audiokniha Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů

Autorky: Shafferová, Mary Ann – Barrowsová, Annie

Počet CD: 1 ( formát MP3)

Formát: 125 × 140 mm

Délka nahrávky: 4 h 36 min

Cena: 250 Kč,  s kalendářem fotografií z ostrova Guernsey 350 Kč (Kalendář si můžete zakoupit i samostatně za 150 Kč.)

EAN: 8594072271045

Audioknihu Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů vydalo nakladatelství Tympanum ve spolupráci se spolkem Veselé Poutnice.

O Cestě domů

Cesta domů je nezisková organizace, která poskytuje odbornou péči umírajícím lidem a jejich blízkým, kteří o ně pečují v domácím prostředí. Provozuje v Praze Domácí hospic a poskytuje odborné poradenství osobně, telefonicky i na internetu. Nabízí odlehčovací služby v domácnostech klientů, půjčuje zdravotní pomůcky, provozuje veřejnou paliativní knihovnu. Krom toho se věnuje ediční činnosti, provozuje informační portál Vzpomínky a dobročinný obchod. Více informací najdete na www.cestadomu.cz

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize

Napsat komentář